Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 04. 2020. 21:23 0

"Korona uveliko kružila Srbijom još u februaru"

Državotvorni pokret Srbije smatra da je danas razbijena iluzija o pravovremenoj reakciji predsednika i Vlade Srbije na pandemiju koronavirusa i da se Covid19 pojavio u Srbiji još krajem februara, kada su se Vučić i doktori šalili na konferenciji za medije.

- Čitajući današnje vesti, izjave članova Kriznog štaba Vlade Srbije i direktora klinika možemo zakljućiti sledeće:

1. Koronavirus je harao Srbijom već u februaru 2020. godine.

2 Ukoliko analizu koronavirusa na Institutu Dedinje prihvatimo kao statistički uzorak gde radi 724 zaposlenih, a testirano je oko 200 od kojih je 67 korona pozitivno, a da samo njih šest ima blage simptome, onda se ispostavlja da je najmanje 20 odsto medicinskih radnika pozitivno. Ispitivanje oko 50 pacijentata, gde je bilo njih 14 zaraženih, a da po potvrdi dr Kona do toga nije došlo na klinici, pokazuje da je taj broj približan i u ukupnom stanovništvu. Uzorci su mali, ali po prvi put imamo neki približan statistički pokazatelj.

3. Borba protiv koronavirusa je započeta sa najmanje tri nedelje zakašnjenja, odnosno da je u vreme čuvene KZN 26. februara 2020. o epidemiji, kada je pozivano na dezinfikovanje rakijom i šoping u Milanu, virus uveliko kružio Srbijom.

4. Da bi se dobila prava slika pandemije u Srbiji, mora se u što većem uzorku izvršiti masovno testiranje što većeg broja građana, kako na koronavirus, tako i na postojanje antitela na virus u njihovom organizmu. To je jedini način da se sve sazna o razmeri pandemije, njenom trenutnom stanju i daljem radu na suzbijanju. Dokaz za ove navode su masovna testiranja na koronavirus i antitela koja se ovih dana sprovode u Italiji i Austriji - navodi Državotvorni pokret Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati