Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 04. 2020. 11:29 11

DOGOVORITE SE VIŠE? "Nama je sve u vezi sa koronom počelo još u februaru!"

Nama je sve počelo u februaru mesecu, za nas konkretno ovde, nama je počelo pre epidemije, nama nije četvrta nedelja, nama je šesta, sedma nedelja već. Baš mi žena jutros reče, zar je moguće da je prošlo šest nedelja - rekao je sinoć na televiziji Pink dr Branimir Nestorović. Doktore, ako je sve počelo mnogo ranije, zašto ste nas onda savetovali da lečimo koronu rakijom, da šopingujemo u Milanu, ali i kako je došlo i do skupljanja potpisa za izbornu listu?

 

Nestorovićeva izjava nije se baš svidela premijerki Ani Brnabić, koja je sa njim i sa dr Konom bila u istoj emisiji, tako da je morala brže bolje da ga prekida dva, tri puta i reaguje, kako bi ispravila ono što je dr Nestorović rekao.

- Zbog teorija zavere i lažnih vesti ja moram ipak da se ubacim i kažem kada stručnjaci i lekari kažu da je počelo ranije, dakle to je ono gde mi nismo znali - rekla je premijerka, nakon čega je i sam dr Nestorović počeo da se pravda i ponavlja kako nisu imali pacijente tada, već su se pripremali za koronu jer su znali da će doći kod nas. 

Ali, ako smo već u februaru sve to znali, zašto smo dozvolili sve one neprimerene izjave i savete?

- Gde stavite alkohol tu koronavirus ne raste - posavetovao je 26. februara predsednik Srbije građane na konferenciji za novinare, ali i dodao da je tako sebi našao izgovor da popije koju čašicu više dnevno.  

Nikako ne smemo zaboraviti i "privatnu proslavu" u Valjevu, koje je takođe ubrzo postalo žarište koronavirusa. Iako su zvanični odgovori na pitanje kako je buknula epidemija u ovom gradu izostali, glavni krivci su oni koji su organizovali skup u "Krušiku" povodom dolaska Vučića i poseta italijanskih sveštenika. 

- U Valjevu je veća disciplina, a mnogo gluposti smo tamo napravili, srce me boli. Od proslava, do drugih neodgovornih stvari - rekao je krajem marta Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Zašto ste ovo organizovali ako ste znali za epidemiju? 

Svi smo bili svedoci jezivih slika i crnog bilansa iz Kine i Italije, pa ako ste još u februaru znali da virus sigurno dolazi, onda:

1 Zašto ste ga tako olako shvatili?

2. Zašto ste zbijali šale na račun virusa?

3. Zašto ste građanima davali savete poput šopinga u Milanu, ali i lečenja rakijom?

4. Zašto ste dozvolili da se skupljaju potpisi za izbornu listu Srpske napredne stranke koja je predata 5. marta, i da 50.000 ljudi bude izloženo riziku od zaraze Kovidom-19? 

5. Zašto smo dozvolili da na konferenciji koja je održana 26. marta građanima kažete da je ovo "najsmešniji virus u istoriji čovečanstva", ali i da "postoji samo na Fejsbuku"? 

Da doktor Nestorović ne filtrira svoje izjave, već da priča šta mu padne na pamet, bez obzira da li će nekoga uvrediti ili ne, poznato je od ranije. Posle skorašnje izjave sa sve smehom da će "koronavirus najviše pogoditi bogate, jer sirotinja nema šta da izgubi, osim života", sad je usledila još jedna, ništa manje strašna.

- Srbi su super narod, ne računajući 10-20 odsto onih koji su statistička greška - poručio je dr Nestorović.  

Zato je Direktno.rs pokrenuo akciju da se dr Nestoroviću zabrani bilo kakav medijski prostor i dozvoli da govori za medije!

Koronavirus je opasan, može da ima smrtne posledice, ali utiče i na mentalno stanje nacije. Zabrana kretanja, strrah za život, za zdravlje bližnjih, za ekonomsko preživljavanje. Sve to nam se normalno pojavljuje i ide uz koronu. E, pa na sve to nam ne treba i lekar koji se ponaša i govori kao ludak, zbunjuje ljude i na kraju krajeva vređa ih. Zato dosta! Trebalo je ovu meru doneti još odavno ali bolje i sad nego da se ovo maltretiranje građana nastavi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati