Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 03. 2020. 15:31 5

Vučiću, udri po rakiji!

Kao grom iz vedra neba stigla je vest da je Aleksandar Vučić pre šest dana učestvovao na kongresu "AIPAC 2020" u Vašingtonu na kojoj su dva učesnika zaražena koronavirusom. Odmah je krenula polemika da li je i predsednik Srbije ugrožen ili ne, odnosno da li bi morao da ide u karantin.

Pojavile su se izjave stručnjaka koji jasno kažu da Vučić ne treba da ide u karantin jer nije bio u direktnom kontaktu sa obolelima. I u pravu su. Jedini je problem što u to niko ne može biti siguran da li jeste ili nije,  posebno kad se ima u vidu da su ta dvojica učesnika bila u kontaktu sa desetinama drugih učesnika. A te desetine u kontaktu  sa stotinama i tako dalje i tako dalje.  

Jer ukupan broj učesnika konferencije je bio 20.000!

Najveći problem u borbi sa ovim virusom je njegova neverovatna brzina širenja. Neki stručnjaci kažu da ako recimo u bioskopskoj dvorani ima samo jedan gledalac od sto, koji ima koronu, do kraja filma će svi prisutni biti zaraženi!

Sve u svemu, period inkubacije virusa je 14 dana. Onda je najbolje da izbegavate predsednika i njegove saradnike iz SNS-a u tom periodu ?? .

Šta preostaje predsedniku? Da odmah krene sa "terapijom" koju je preporučio građanima. Rakija, odnosno alkohol. I to malo više od jedne čašice dnevno. Istina, malo je nezgodno da predsednik pod uticajem alkohola obavlja svoju dužnost, ali u našem slučaju se neka bitna razlika neće primetiti.

Isto važi za ministre koji su bili u kontaktu sa predsednikom. Izjave u kojima ministri najave da ćemo napraviti vakcinu ako treba ili umesto reči ekstremiteti kažu genitalije, pokazuju da oni ionako svaki dan pričaju kao da su pijani.  

Ostaje da se vidi da li će predsednik supruzi dati novac i poslati je u šoping u Milano, kako je to u Vućićevom prisustvu savetovao pulmolog Branimir Nestorović. Da vas podsetimo, na ovu sramotnu izjavu Vučič nije reagovao nego se i sam smejao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati