Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 03. 2020. 09:48 2

"Ponosan na Beri Kalebo, 100 porodica će lakše da živi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Novom Sadu postavljanju kamena-temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije "Beri Kalebo" (Barry Callebaut), vodećeg svetskog proizvođača visokokvalitetnih čokolada i kakao proizvoda.

Ugovor o sredstvima podsticaja za investiciju švajcarskog proizvođača čokolade i proizvoda od kakaoa potpisan je krajem septembra 2019. godine u Novom Sadu. Fabrika će, kako je najavljeno, biti izgrađena na regionalnom putu M-7 prema Zrenjaninu, a uposliće stotinu ljudi i početi proizvodnju 2021. godine.

Obrativši se zvanicama na svečanosti postavljanja kamena-temeljca za novu fabriku čokolade, Vučić je rekao da je ovo veliki i važan dan i da će posle ovog 100 porodica živeti bolje.

- Ovo je velika stvar za Srbiju, velika investicija u Novom Sadu, 40 godina nismo imali novu fabriku u Novom Sadu, a onda su se stvari pokrenule... Čestitam Novom Sadu, čestitam Srbiji - rekao je Vučević, koji se prethodno našalio da osim što jede čokoladu, a i što se vidi, o čokoladi ne zna ništa drugo.

Zvanicama se obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da kada sledite svoje snove i verujete u njih i kada ih pretvorite u planove i ne plašite se, onda ova investicija upotpunjuje sve ono što se radilo na ekonomiji grada Novog Sada. 

- Ovakve investicije nam omogućavaju da deca imaju besplatno obdanište, udžbenike, da kupujemo nove autobuse, da budemo evropska prestonica kulture  - dodao je Vučević.

- Ovo nije samo pobeda u smislu novih radnih mesta nego i pobeda života, pobeda za budućnost naše dece... Za ovo živimo, o ovome sanjamo, za ovo se borimo svakog dana - rekao je Vučić zahvalivši se svima.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pozdravio je novog investitora rekavši da su oni sada već sugrađani i domaćini, kao i da je reč o investiciji vrednoj 50 miliona evra i 100 novih radnih mesta. 

Prvi se zvanicama obratio izvršni direktor švajcarske fabrike Antoan de Sent-Afrik. On je glavni izvršni direktor kompanije i naveo je da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar iz kog će "Bari Kalebaut" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati