Društvo i ekonomija

25. 02. 2020. 17:16 1

VUČIĆEV KUM NAS TUŽIO "Zbog teksta na Direktno izgubio sam samopouzdanje"

Zbog teksta na sajtu Direktno.rs da nosi sat marke kao i slavni teniser Rafael Nadal, Nikola Petrović, kum predsednika Srbije, u tužbi, koja je stigla na adresu naše redakcije, kaže "da se vrši povreda časti i ugleda", ali i ističe da trpi psihičku bol, odnosno da ima svakodnevne poteškoće zbog kumstva sa Aleksandrom Vučićem.

Direktno.rs je dobio tužbu, i to od Nikole Petrovića, najbogatijeg i najpoznatijeg kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog teksta koji je objavljen 10. februara 2020. godine pod naslovom "Šta to spaja Rafaela Nadala i našeg najbogatijeg kuma?".

U tekstu smo naveli, da Petrović pored toga što voli da puši skupe cigare, jeste i kolekcionar satova, pa s ponosom na ruci nosi "Richard Mille", koji krasi ruku čak i slavnog španskog tenisera Rafaela Nadala. Takođe, naveli smo da Vučićev kum, osim što u garaži ima ergelu najluksuznijih i najboljih vozila, među kojima dominira "Meklaren" čija je cena 300.000 evra, poseduje i kuću na Dedinju, vrednu više miliona evra.

U tužbi koja je stigla u našu redakciju, stoji sledeće:

- Citiranim informacijama vrši se povreda tužiočeve časti i tužiočevog ugleda. Citirane informacije su neistinite. Nije istina da tužilac poseduje opisani luksuzni ručni časovnik. Povezivanje navedenih neistinitih činjeničnih tvrdnji sa činjenicom da je tužilac u kumovskim vezama sa Aleksandrom Vučićem, u objavljenim sporno novinarskim tekstovima, implicite se tvrdi da je tužilac skorojević koji je živeo u ne naročito prestižnom satelitskom naselju u okolini Beograda, a da je do luksuznih automobila (koje navodno ima) i do luksuznog ručnog časovnika (kojeg navodno ima) došao na nepošten način koristeći kumovski odnos sa predsednikom Republike, za nezakonito sticanje bogatstva, kao i da je izbegao primenu zakona za prekršaj (koji je, navodno, učinio) - kaže se u tužbi.

Naravno, Direktno.rs nijednom rečju nije napisao da je Petrović do bogatstva došao na nepošten način, već smo i napisali da je pre ulaska u Srpsku naprednu stranku imao deo bogatstva.

U drugom delu tužbe, Petrović ističe da mu je poljuljano samopouzdanje.

- Spornim informacijama tužilac se prikazuje u lažnom svetlu pripisivanjem osobina i svojstava koje tužilac nema, pa je objavljivanjem istih povređeno tužiočevo dostojanstvo, odnosno povređena mu je čast, a povređen mu je i ugled. Zbog povrede časti i ugleda tužilac trpi psihički bol, koji se manifestuje u intenzivnom doživljaju poniženja i sramote, gubitku samopouzdanja i potrebi da se pravda pred bliskim licima, a i drugim licima sa kojima dolazi u kontakt, privatno i profesionalno. Tužilac ima osećaj da jedan broj lica s kojima dolazi u kontakt smatra da u spornim informacijama možda i ima neke istine, te da ga smatraju nepoštenim. Tužilac nema nikakve veze sa bilo kojim nečastim i nepoštenim aktivnostima, a od visokog državnog položaja svoga kuma nema nikakve koristi, već, naprotiv, samo teškoće u životnoj svakodnevici, zbog nemogućnosti da mu porodica živi opušteno kao i većina njegovih sugrađana - zaključuje se u tužbi koja je stigla na adresu Direktno.rs, kao i glavnog i odgovornog urednika Igora Velimirovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati