Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 02. 2020. 16:17 1

"BLIC" STOPIRAO INTERVJU Grigorije: Cenzura slobodnog mišljenja i govora!

Vladika Grigorije zabranjen je u "Blicu"! Čovek čija se reč poštuje, ceni i uvažava u celom svetu doživeo je da mu ugledni "nezavisni" dnevni list u nedeljnom broju ne objavi intervju planiran na tri strane, saznaje Direktno.rs.

Kako je vladika Grigorije naljutio vlastodršce i vlasnike najuticajnijeg dnevnog lista u Srbiji? Tako što govori istinu, a istina uvek pobeđuje.

"Neće ova vlast još dugo", "reka slobode iz Crne Gore doći će i u Srbiju", između ostalog rekao je u četvrtak episkop Diseldorfa i Nemačke u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Beogradu na tribini "Za društvo tolerancije i odgovornosti" i to je bio okidač za odluku da se povuče urađen intervju sa vladikom Grigorijem.

Da, u Srbiji caruju cenzura i ugnjetavanje slobode mišljenja, i to nam je pokazao ovaj slučaj. Švajcarska kompanija "Ringier Axel Springer" je poklekla, povinovala se vladajućoj stranci i predsedniku svih građana Aleksandru Vučiću odlukom da ne objavi intervju! Plašeći se njegove reakcije ili posledica vladikinih reči koje uvek udaraju u srž problema?

Povodom naših saznanja kontaktirali smo s vladikom Grigorijem i postavili mu ova pitanja: 

1. S obzirom na to da je Vaš intervju iz "Blica" povučen, da li to ima veze sa obraćanjem na Filozofskom fakultetu, a koji je Direktno.rs preneo?

2. Da li je vlast u svim tim izjavama Vas prepoznala kao nekoga čije reči svakim danom ulaze u domove širom Srbije i vide svetlost u tunelu?

Vladika za Direktno: Ne mogu da se načudim

Naravno, vladika potpuno iznenađen odlukom uredništva i menadžmenta RAS-a koji izdaje "Blic", u ovom slučaju "Blic nedelje", bio je potpuno jasan:

- Moj odgovor je da uz sve što sam znao do sada, ne mogu da se načudim takvoj cenzuri slobodnog mišljenja i slobodnog govora - izjavio je Vladika Grigorije za Direktno.rs.

Šta je rekao Grigorije na tribini na Filozofskom fakultetu?

Podsetimo, on je kao i uvek upečatljivo i nadahnuto govorio na tribini u Beogradu. I to je velika briga vlasti.

- Završava se epoha vladalaca lopova, prevaranata, lažova koji rade sve suprotno od onoga što govore. Niko ne može da se suprotstavi toj reci koja teče. I u ovom gradu će poteći ta reka i zbog toga sam srećan što sam među vama. Neće ova vlast još dugo - istakao je Grigorije, a naš portal preneo sa lica mesta.

 - Kolika god da je moć ili vlast nekog režima, doći će do preokreta kada sluga postane pobednik. Sto posto će ta reka doći ovde. Nemoguće je da se ne desi. Vi ste toliko uplašeni da vi ne možete verovati da će to da se desi. Radi se o tome da prvo treba otkloniti strah. To se dogodilo u Crnoj Gori. Ali dogodilo se još nešto. Došao neki čika da nudi nekim ljudima u Crnoj Gori, a ovaj seljak mu kaže - "zakasnio si". Više im ni mediji ne pomažu. Ne mogu mediji u Crnoj Gori da lažu da nema ljudi na ulici, kad su oni svi na ulici - rekao je Grigorije.

- Uvek je bilo važno imati ljude sa ličnom hrabrošću. Uvek je važno kritikovati i crkvu. I svakoga. Čim vidite čoveka da ne trpi kritiku, a vlada - on je mnogo lud i opasan - rekao je vladika Grigorije i dobio salve aplauza.

Podsetimo, ovo nije prvi da put "Ringier Axel Springer Srbija" povlači nešto što je urađeno, a ne ide u prilog vlasti. U novembru je povučena naslovna strana magazina "NIN", na kojo je bio Aleksandar Vučić u obilasku Krušika, pa je snajper po mišljenju nekih "bio uperen u njega".

- Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringier Axel Springer Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer - saopštio je RAS.

Vratimo se na početak, istina uvek pobeđuje. Ni cenzura joj neće moći ništa!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati