Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Krik ]

07. 02. 2020. 07:00 6

MAJA BOGATAŠICA Gojkovići imaju "pola Novog Sada"

Porodica predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković u svom posedu ima skoro hiljadu kvadrata nekretnina. 

Gojković, inače poznata po čestoj promeni političkih partija, odrasla je u advokatskoj porodici i karijeru započela u očevoj kancelariji, ali je ubrzo napustila struku i posvetila se politici. Kako je pisala mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, porodica predsednice Skupštine, koja ovu funkciju obavlja od 2014. godine, poseduje veliki broj nekretnina, od kojih su neke u centru Novog Sada. 

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Gojković poseduje dva stana, jedan od 54, a drugi od 102 kvadrata. U ovom izveštaju navodi se da predsednica parlamenta prima više od 218.000 dinara - platu za funkciju koju obavlja, paušal, dobija troškove za zakup stana, s obzirom da je iz Novog Sada, kao i platu jer je predsednik upravnog odbora u Agenciji za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost.

Prema istraživanju KRIK-a, na Majino ime vode se dva stana - trosoban, smešten u stambeno-poslovnom bloku novije gradnje, a navodi se da je ovu nekretninu kupila 2000. godine. Drugi stan takođe se nalazi u centru Novog Sada, a njega je nasledila 1985. godine. 

Ostale nekretnine vode se uglavnom na majku Maje Gojković, Savku, koja, prema izveštaju KRIK-a poseduje tri stana, jedan od 48, drugi od 105, treći od 75 kvadrata, četiri kuće, jednu od 96, drugu od 45, treću od 48, četvrtu od 35 kvadrata, dve zgrade, jednu od 157, drugu od 137 kvadrata, garažu od 23 metra kvadratna, tri pomoćna objekta ukupno 64 kvadrata, zemljišta, voćnjaci, vinogradi, njive, šume. Na brata Dragana Gojkovića vode se tri stana, jedan od 104, drugi od 135, treći od 28 kvadrata.

Prema katastru, stanovi samo u centru Novog Sada koje Gojkovići poseduju vrede oko pola miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Savremena umetnost

Zoran Živković [18.10.2021.]


Anketa

Ko je stvorio Dijanu Hrkalović?

Rezultati

Video dana

Ima dve desne noge