Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Krik ]

07. 02. 2020. 07:00 6

MAJA BOGATAŠICA Gojkovići imaju "pola Novog Sada"

Porodica predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković u svom posedu ima skoro hiljadu kvadrata nekretnina. 

Gojković, inače poznata po čestoj promeni političkih partija, odrasla je u advokatskoj porodici i karijeru započela u očevoj kancelariji, ali je ubrzo napustila struku i posvetila se politici. Kako je pisala mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, porodica predsednice Skupštine, koja ovu funkciju obavlja od 2014. godine, poseduje veliki broj nekretnina, od kojih su neke u centru Novog Sada. 

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Gojković poseduje dva stana, jedan od 54, a drugi od 102 kvadrata. U ovom izveštaju navodi se da predsednica parlamenta prima više od 218.000 dinara - platu za funkciju koju obavlja, paušal, dobija troškove za zakup stana, s obzirom da je iz Novog Sada, kao i platu jer je predsednik upravnog odbora u Agenciji za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost.

Prema istraživanju KRIK-a, na Majino ime vode se dva stana - trosoban, smešten u stambeno-poslovnom bloku novije gradnje, a navodi se da je ovu nekretninu kupila 2000. godine. Drugi stan takođe se nalazi u centru Novog Sada, a njega je nasledila 1985. godine. 

Ostale nekretnine vode se uglavnom na majku Maje Gojković, Savku, koja, prema izveštaju KRIK-a poseduje tri stana, jedan od 48, drugi od 105, treći od 75 kvadrata, četiri kuće, jednu od 96, drugu od 45, treću od 48, četvrtu od 35 kvadrata, dve zgrade, jednu od 157, drugu od 137 kvadrata, garažu od 23 metra kvadratna, tri pomoćna objekta ukupno 64 kvadrata, zemljišta, voćnjaci, vinogradi, njive, šume. Na brata Dragana Gojkovića vode se tri stana, jedan od 104, drugi od 135, treći od 28 kvadrata.

Prema katastru, stanovi samo u centru Novog Sada koje Gojkovići poseduju vrede oko pola miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati