Tenis

Milan Zarić

13. 10. 2024. 12:19 8

Novakov KOBNI PAD protiv Sinera u Šangaju: Ništa od 100. titule!

Naš najbolji teniser Novak Đoković propustio je priliku da u Šangaju dođe do 100. titule u karijeri! U finalu mastersa u Kini je poražen od Janika Sinera sa 6:7 (4:7), 3:6, gde ga je skupo koštao pad u taj-brejku prvog, kao i na početku drugog seta, kada je jedini put na meču izgubio servis.

Bio je Novak motivisan, željan toga da osvoji stotu titulu u karijeri, međutim od toga na kraju nije bilo ništa. Parirao je koliko je mogao Janiku Sineru, međutim na kraju je ceh platio padu u dva dela meča. A kako je Siner konstantno igrao odlično, mesta za povratak jednostavno nije bilo.

U prvom setu smo gledali odličan tenis, igrači su bili više nego sigurni na svoj servis, pa je ovaj deo igre otišao u taj-brejk. A tamo smo videli prvi od dva pada Novaka Đokovića, koji je očajno počeo odlučujući gem prvog seta, te je Siner poveo sa 4:0. Odatle povratka nije bilo, pa je Italijan ovaj deo rešio u svoju korist sa 7:4 i došao na korak do titule.

A maltene je sve bilo jasno u četvrtom gemu drugog seta, kada je Janik došao do ključnog gema, zahvaljujući kom je došao do 3:1, do kraja je sačuvao servis i suvereno došao do titule u Šangaju.

Novak će na 100. titulu još (malo) morati da sačeka...

Drugi set: Đoković - Siner 3:6

0:1 - Drugi deo meča počeo je servisom Janika Sinera, koji je ponovo bio na visini zadatka. Jeste Novak uspeo da u ovom gemu uzme dva poena i priđe na 40:30, ne i više od toga, pa je početni gem uzeo italijanski teniser.

1:1 - Dobro je počeo gem, poveo je Novak sa 40:0, ali je onda počeo da promašuje prve servise, pa je Siner došao do izjednačenja. Ali, onda je došlo do greške Italijana, pa i još jednog poena Novaka za početni gem u drugom setu.

1:2 - Pao je značajno nivo tenisa u odnosu na prvi set. Manje su ubojiti ti udarci, ali džaba - šanse za brejk i dalje nema. Ponovo je Novak uzeo dva poena, pretio da dođe do izjednačenja, no onda je došlo do poena Sinera, do kog je došao ne tako "čistim" udarcem, pa je sačuvao servis.

1:3 - Prvi brejk na meču! Nije dobro, nimalo se dobro ne odvija situacija za Đokovića, kome je stao servis, pa je rival došao do dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, sjajnim forhendom je došao do prvog brejka na meču.

1:4 - Siner je brzo došao do 40:0 u ovom gemu, ali je Novak uspeo malo da se trgne i uzme naredne dva poena. Nažalost, ne i više od toga, jer je tačku na gem stavio Italijan, koji je tako potvrdio brejk i sigurnim koracima gazi ka tituli.

2:4 - Uspeo je Đoković da prekine niz italijanskog tenisera, ali sada je neophodno da napadne servis rivala ne bi li vratio izgubljeno.

2:5 - Ništa od povratka u ovom gemu, pošto je Siner bio siguran, pa će imati još jednu šansu srpski teniser da produži meč.

3:5 - Lak gem za Novaka, koji bi mogao da bude dobra podloga za ono što sada mora da uradi - da napravi brejk.

3:6 - Siguran je bio Siner, koji je došao do pobede i nove titule ove sezone!

Prvi set: Đoković - Siner 6:7

1:0 - Dobro je počelo, Novak je uzeo uvodni gem, a ono što može da ga raduje jeste što je tri od četiri poena osvojio posle razmene, da bi sve završio poenom posle servisa i tako samo nagovestio da će ovo biti istinski spektakl.

1:1 - Uzvratio je Siner. Došao je brzo do 40:0, potom je Novak pokušao da vrati neizvesnost u gem osvojivši poen, no nakon toga je lopticu sa osnovne linije poslao u aut omogućivši Italijanu da izjednači.

2:1 - Nije ovaj gem bio nimalo lak, budući da je Siner brzo došao do 0:30. Ali, onda je proradio Novakov prvi servis, ubacio je sva četiri naredna prva servisa, što mu je pomoglo da lako osvaja poene i sačuva prednost.

2:2 - Bila je šansa u ovom gemu. Đoković je testirao rivala, došao je na 30:30, ali se pokazalo da više od toga nije mogao. Italijan je vezao naredna dva poena, odbio je nalet i sačuvao servis.

3:2 - Servis je tu i odlično funkcioniše. Nije Siner imao šanse, jer nakon što je uzeo prvi poen u gemu, Novak je vezao četiri poena i lako sačuvao servis.

3:3 - Ali, uzvraća i Siner na identičan način. I on je osvojio gem uz samo jedan prepušten poen rivalu, pa prisustvujemo prilično ujednačenoj borbi dva teniska asa.

4:3 - Sjajan gem Novaka Đokovića! Uzeo ga je samo pet udaraca - četiri iz servisa i jedan iz bekhenda.

4:4 - Teniseri koji primaju servise jednostavno nemaju šanse da dođu i do šanse za brejk. Tako je bilo u ovom gemu, u kom je Siner poveo sa 30:0, Novak je uzeo naredni poen, međutim potom je Italijan sa dva naredna poena ponovo poravnao.

5:4 - Odlično igra Novak, lako osvaja gemove, pa je tako doveo Sinera u situaciju da mora da servira za ostanak u setu.

5:5 - Bila je nezgodna situacija, ali se Siner izvukao. Jer, Novak je uspeo da uzme prva dva poena u gemu, i to na prvi servis rivala, ali je onda usledio rafal prvog reketa sveta i četiri vezana poena za produžetak prvog seta.

6:5 - Još jedan moćan gem srpskog tenisera. I ponovo ga je završio sa nulom, te je još jednom bacio na muke Sinera, koji mora da servira za taj-brejk.

6:6 - Idemo u taj-brejk! Novak je uspeo da uzme dva poena u ovom gemu, od kojih je drugi posebno bio efektan, ali je poslednju reč rekao Siner, te je drama u ovom prvom setu dostigla vrhunac.

TAJ-BREJK: Loše je počeo odlučujući gem prvog seta za Đokovića, koji je odmah na početku dopustio rivalu mini brejk, koji je Siner i potvrdio, te je sa dva poena na prvi servis došao do ubedljivih 0:3. Ni tu nije bio kraj, jer smo videli još jedan mini-brejk, zahvaljujući čemu je prvi reket planete došao do 0:4, da bi tu neugodnu seriju nekako smanjio Novak - 1:4.

Ali, uspeo je Novak da vrati jedan mini brejk, pošto je posle duže razmene naterao Sinera da pošalje lopticu u aut, zahvaljujući čemu je smanjio na 2:5. Ulilo je to nadu, kao i naredni poen koji je osvojen, ali je onda došao jedan loš poen, u kome su napravljene dve greške, koje su omogućile Sineru tri set lopte - 3:6. Prvu set loptu Siner nije iskoristio, ali drugu jeste, pa je sa 4:7 u taj-brejku osvojio set.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati