Tenis

[ Izvor: Mediji ]

13. 10. 2024. 07:40 1

Bivši Sinerov trener: Pre ili kasnije ću reći šta se desilo

Janik Siner ove nedelje (10.30 časova) igra finale mastersa u Šangaju protiv Novaka Đokovića, čak i najbolji teniser svih vremena daje mu veće šanse za trijumf, ali da ne bude sve potaman aktuelnom broju 1, potrudio se njegov bivši fizioterapeut.

Đakomo Naldi je proglašen za glavnog krivca za doping aferu, otpušten je kada je sve izbilo u javnost, ali on očigledno ipak ne planira da zauvek preuzme svu krivicu na sebe.

- Dobro sam, žao mi je kao i svima ostalima, ali se nadam da ću pre ili kasnije i ja moći da kažem šta se desilo kako bi svi mogli da imaju sliku kako je bilo - istakao je Italijan na prezentaciji jednog projekta u njegovoj domovini, a prenosi "Tenisnet".

Ovakve njegove reči mogu da se protumače i kao uvijena pretnja, a on objašnjava zašto to ne može odmah da uradi.

- Sada, baš kao svi i ostali, ne mogu ništa da ispričam - obavezan je ugovorom na ćutanje.

Da podsetimo, Naldi je proglašen glavnim krivcem za dva Sinerova pozitivna doping testa početkom marta, u razmaku od osam dana. Prema zvaničnoj varijanti, Sinerov kondicioni trener Umberto Ferara je kupio Naldiju neki lek koji sadrži zabranjenu supstancu.

Ovaj je potom masirao dvostrukog gren slem šampiona, ali bez rukavica. Kako je imao neku ranicu na ruci, preneo je tu supstancu Sineru. Naldiju se najviše na dušu stavlja da nije imao rukavice, ali on očigledno ima još nešto da doda.

Naravno, mnoge zbunjuje zašto su Naldi i Ferara otpušteni tek u avgustu, kada se za aferu saznalo, a ne četiri meseca ranije, kada se sve dogodilo.

- Janik je bio fin prema meni, kao i svi ostali iz tima. Ali nisu svi drugi. Dobio sam mnogo poruka i pročitao mnogo toga o meni što nije baš bilo lepo. Ali, to je deo igre - kaže Naldi.

Siner sada čeka ishod žalbe Svetske anti doping agencije (WADA) na kaznu koju mu je izrekla Agencija za integritet tenisa (ITIA). Da podsetimo, ona je bila izuzetno blaga - samo su mu oduzeti poeni i zarada od turnira u Indijan Velsu. WADA traži suspenziju od godinu do dve, a žalbu je uložila Sudu za sportsku arbitražu (KAS). Odgovor se očekuje krajem godine.

U međuvremenu je Siner našao zamene za pomenuti duet, na njihovo mesto su došli bivši članovi stručnog štaba Novaka Đokovića, Ulises Badio i Marko Paniki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati