Kuhinjica
13. 10. 2024. 07:13 0
Paprike u pavlaci! Starinski recept koji nas uvek iznova oduševljava
Paprike u pavlaci su veoma ukusan i jednostavan tradicionalni recept.
Evo jednog načina kako da ih pripremite:
Sastojci:
6 paprika (babura ili mesnatih paprika)
200 ml kisele pavlake (ili neutralne pavlake)
2 čena belog luka
2 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
So, biber po ukusu
Peršun (po želji)
1 kašičica brašna (opciono, za zgušnjavanje)
Priprema:
Operi tepaprike, očistite ih od semena i preseci ih na pola (možeš ih peći cele ako voliš). Zagrejte rernu na 200°C.
Paprike premažite s malo ulja i posoli. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u rerni 25-30 minuta, dok ne omekšaju i blago se zarumene. Povremeno ih okreni da se ravnomerno ispeku.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno iseckan beli luk. Pržiti ga kratko, oko 1 minut, pazeći da ne izgori.
Dodajte pavlaku, so i biber po ukusu. Ako želite gušći sos, možete dodati kašičicu brašna i mešati dok se ne sjedini. Kuvajte sos na laganoj vatri 5-7 minuta, uz povremeno mešanje, dok se svi sastojci lepo povežu.
Kada su paprike ispečene, izvadite ih iz rerne i prebaci u sos od pavlake. Pustite da sve zajedno krčka još nekoliko minuta, kako bi paprike upile ukuse sosa.
Pospite sitno iseckanim peršunom (po želji) i poslužite toplo uz hleb ili prilog po izboru.
Komentari 0
ostavi komentar