Tenis

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 08:52 1

Devojka, a udara jače od Novaka!

Niko ne udara kao Arina Sabalenka! Izmerena je prosečna brzina udarca forhendom na ovogodišnjem US Openu i Beloruskinji niko ne može da prođe ni blizu! Njen prosečan udarac forhendom leti brzinom 129 kilometara na sat što je stavlja na ubedljivo prvo mesto.

Da, dobro ste pročitali, Arina udara jače i od muškaraca. Nisu joj ravni ni Janik Siner, Novak Đoković, Danil Medvedev, Karlos Alkaraz... Arinine loptice lete 129 kilometara na sat, a drugi na listi je Karlos Alkaraz sa 127 kilometara na sat, zatim sledi Janik Siner sa 126 kilometara na čas. Novak Đoković je četvrt sa 122 kilometra na čas što znači da mu je forhend osetno slabiji nego Sabalenki.

Ona će se u finalu US Opena u ženskoj konkurenciji sastati sa američkom milijarderkom Džesikom Pegulom. Boriće se za prvu titulu na US Openu, a ovo joj je drugo uzastopno finale. Ima dve titule na Australijan openu, a na Rolan Garosu i VImbldonu je do sada dolazila do polufinala. Uspevala je u karijeri da osvoji US Open, ali 2019. godine u dublu zajedno sa Elizom Mertens.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati