Tenis

Direktno.rs

06. 09. 2024. 08:05 0

Sabalenka i Pegula igraju za titulu na US Openu

Arina Sabalenka i Džesika Pegula igraće za titulu na US openu. Dve teniserke koje su najviše pokazale na američkoj turneji odlučiće koja će stići do trona na poslednjem grend slemu u sezoni.

Sabalenka je u prvom meču večeri bila bolja od domaće teniserke Eme Navaro sa 6:2, 7:6 (7:2). Beloruskinja je prvi set rutinski rešila u svoju korist. Potpuno je dominirala u svim segmentima igre.

Amerikanka se probudila u drugom delu igre. Uspela je uz veliku podršku sa tribina da dođe do taj-brejka. Međutim, kada se lomilo, opet je Sabalenka pokazala veće iskustvo u ovakvim trenucima i sa 7:2 overila mesto u finalu.

U drugom duelu Pegula se mučila sa Muhovom, izgubila je prvi set, ali je Amerikanka došla do svog prvog grend slem finala pobedom od 1:6, 6:4, 6:2.

Čehinja je odlično otvorila meč, lako stigla do 1:0. Pegula, koja je u Njujork došla sa titulom iz Toronta i finalom iz Sinsinatija, nije gubila glavu. Strpljivom igrom je naterala Muhovu da greši i korak po korak stigla je do pobede.

Finalni duel između Sabalenke i Pegule biće repriza finala iz Sinsinatija, koji je prethodio US Openu. Tada je slavila Sabalenka, a ko će ovaj put biti uspešniji saznaćemo u noći između subote i nedelju u 1 sat posle ponoći po srpskom vremenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Šta to šuška?

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati