Tenis

[ Izvor: Mediji ]

08. 08. 2024. 08:55 0

Rekordan nagradni fond na Ju-Es openu

Popularnost tenisa je na dobrom mestu, a o tome najbolje svedoči stalni rast nagradnih fondova. I Ju-Es open je, kao i prethodni ovogodišnji gren slemovi, povećao premije – i to na rekordnih 75 miliona dolara. Nikada u istoriji ni na jednom teniskom turniru nije podeljeno toliko novca kao što će ovog septembra biti na Flašing Medouzu.

Amerikanci su povećali nagrade za čak 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a najviše će profitirati šampioni – po 3,6 miliona u obe konkurencije. Naravno, premije su identične i za tenisere i za teniserke. Inače šampionski čekovi će narasti za 20 odsto, dakle više nego što je ukupno povećanje.

Još veće povećanje imaće teniseri koji budu zastali već na prvoj prepreci – za 23 odsto. Oni će kući sa čekom na 100.000 dolara, s tim što ne treba zaboraviti da od te svote moraju da plate porez, a on u SAD nije mali, iznosi više od jedne trećine ove zarade. U Americi se plaća i savezni porez i državni, a on nije isti u svakoj od 50 jedinica koje sačinjavaju SAD.

Ceh ovakvim povećanjima platiće dublaši. Njihovo povećanje je samo devet odsto, dok je u miksu 18. Igračima koji se zaglave u finalu kvalifikacija nagradni fond je povećan za 16 odsto – dobiće 52 hiljade dolara.

Da se vratimo na singl – finalisti sleduje 1.800.000 dolara, polufinalistima po milion, pa redom dalje, za četvrtfinale 530.000, osminu finala 325.000, treće kolo 215.000 i drugo 140.000.

Ove godine neće biti takmičenja za tenisere u invalidskim kolicima, zbog podudaranja sa paraolimpijskim turnirom u Parizu.

Šampioni dubla dobijaju 750.000 dolara a miksa 200.000.

Inače na ovogodišnjem Australijskom openu nagradni fond je iznosio 56,7 miliona dolara, na Rolan Garosu 58 miliona, a na Vimbldonu 63,5.

Titule na Ju-Es openu brane Novak Đoković i Koko Gof. Turnir počinje 26. avgusta i traje dve nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati