Tenis

Direktno.rs

28. 07. 2024. 21:49 2

KRAJ Lajović ispao na startu Olimpijskih igara

Srbija je ostala bez jednog predstavnika na teniskom turniru Olimpijskih igara, pošto je u prvom kolu Dušan Lajović izgubio od Nemca Maksimilijana Marterera sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:3.

Lajović je loše počeo meč, izgubio je prvi set, potom je bio na ivici da doživi poraz u dva seta, ali je uspeo da se iščupa protiv 111. tenisera na planeti i uvede meč u treći deo igre, u kome je prvi došao do brejka - međutim, skupo ga je koštalo samouništenje u trećem setu, u kom je izgubio pet vezanih gemova, što je i kumovalo porazu.

Da će ovo biti težak meč za Dušana, moglo je da se vidi već u prvom setu, tačnije u četvrtom gemu, kada je Marterer došao do prve brejk lopte na meču, koju je odmah i iskoristio, te je poveo sa 3:1.

Rival je i nakon toga nastavio da vrši pritisak, imao je u šestom gemu još dve brejk lopte, koje tada nije iskoristio, ali je uspeo da sačuva servis, te je prvi set rešio u svoju korist sa 6:3. Mogao je Lajović možda i da produži ovaj deo igre, jer je imao četiri brejk lopte u poslednjem gemu ovog dela igre, dok je Marterer iskoristio drugu set loptu i krenuo ka pobedi.

Marterer je na tom talasu nastavio da igra, pa je u uvodnom gemu drugog seta uspeo da napravi brejk i povede sa 1:0. Lajović je pokušao ekspresno da uzvrati, ali je propustio jednu šansu, dok je u petom gemu morao da spašava čak četiri brejk lopte.

Spasao ih je tada, da bi u narednom gemu iskoristio šansu i došao je do izjednačenja u ovom setu - 3:3. Međutim, egal je uspeo da čuva samo do devetog gema, kada je Nemac došao do brejka i bio je i situaciji da servira za meč, ali...

Lajović je bio svestan da je 10. gem njegova poslednja šansa da se vrati u duel, pa je zaigrao na sve ili ništa. Imao je dve brejk lopte, koje nije iskoristio, doduše nije ni Nemac realizovao ni meč loptu, što je Srbin uspeo da kazni, pa je krunisao treću brejk loptu u ovom gemu i došao do 5:5.

Kako u naredna dva gema nije bilo brejkova, set je otišao u odlučujući gem. I u njemu je Lajović praktično bio na konopcima, budući da je rival vodio sa 6:4 i imao je nove dve meč lopte. Međutim, nijednu nije iskoristio, Srbin je uspeo da se izvuče, pa je osvojio taj-brejk sa 8:6 i odveo je duel u treći set.

Delovalo je da bi to moglo da da krila Lajoviću, koji je momentum iskoristio počekom trećeg seta i poveo sa 1:0. I držao je prednost do šestog gema, kada se sve raspalo. Jer, najpre je Marterer vratio brejk, a onda i u osmom gemu još jednom oduzeo protivnik našem teniseru, što mu je omogućilo da na kraju osvoji treći set - 6:3.

Jednostavno, "gašenje" je skupo koštalo Lajovića, koji je dozvolio rivalu da uzme pet vezanih gemova i trasira put u drugo kolo Olimpijskih igara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati