Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 09. 2024. 15:26 0

Umrla legenda Premijer lige

Bivši napadač Aston Vile, Gari Šo, preminuo je u 63. godini, saopštio je klub.

Šo je bio član tima Aston Vile koji je osvojio titulu Premijer lige 1981. godine i Evropski kup naredne godine.

Napadač, koji je takođe igrao za Blekpul, Valsal, Kilmarnok, bio je u bolnici nakon što je zadobio povredu glave prilikom nedavnog pada.

U saopštenju Aston Vile stoji:

- Fudbalski klub Aston Vila je duboko šokiran i neizmerno tužan zbog vesti da je Geri Šo, jedan od naših heroja koji su osvojili Evropski kup, preminuo. Geri je bio jedan od naših, talentovani napadač koji je oduševljavao navijače svojim golovima, koji su pomogli Vili da ostvari uspehe 1980-ih. Usledile su i individualne nagrade za igrača kojeg su mnogi idolizovali na tribinama. Preminuo je mirno ranije danas, okružen porodicom, koja je zamolila Aston Vilu da izda saopštenje u njihovo ime. Misli svih u klubu su sa Garyjevom porodicom i voljenima u ovom izuzetno teškom trenutku.

Šo, rođen u Solihulu, pridružio se Vili kao pripravnik i postigao je 79 golova u 213 nastupa, uključujući 20 u sezoni kada su osvojili titulu, nakon čega je proglašen za najboljeg mladog igrača godine od strane PFA.

Bio je važan deo tima koji je osvojio Evropski kup pobedom nad Bayernom u finalu 1982. godine. Shaw je postigao tri gola u tom takmičenju, uključujući pogodak u četvrtfinalu protiv Dinama iz Kijeva.

Napustio je Villu 1988. godine, a karijeru je nastavio u Danskoj, Austriji i Hong Kongu pre nego što se penzionisao 1992. godine.

Kasnije je radio kao statistički analitičar i bio je ambasador Aston Ville na dan utakmica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati