Srbija

[ Izvor: Mediji ]

16. 09. 2024. 16:42 1

Plazma se polako vraća u prodavnice

Dva meseca je prošlo od požara u fabrici "Bambi" u Požarevcu, koji je izazvao nestašicu čuvenog Plazma keksa. Ipak, kako svedoče korisnici na društvenim mrežama, Plazma se polako vraća na rafove marketa.

Posle nestašice Plazme koja traje poslednjih mesec dana, pojedini lanci trgovine su počeli da dobijaju ovaj keks.

Kako se može videti na društvenim mrežama, Plazma keks je ponovo na rafovima.

- Zato što sam dobar čovek - imate plazmu u Super Veru - napisao je korisnik društvene mreže Iks Nikola Jovanović.

Nestašica čuvenog keksa

Više od dva meseca je prošlo od požara koji je zahvatio fabriku "Bambi" u Požarevcu, a posledice su se osetile i u marketima širom Srbije.

Na kartonu na praznim rafovima, pored poruke vernim mušterijama da se strpe, danima stoji link do sajta Plazme, na kome se nalazi kratko saopštenje fabrike "Bambi".

- Trudimo se svim srcem i radimo posvećeno da u što kraćem roku sve bude kao pre, ali zbog nepredviđenih okolnosti tvoja Plazma neko vreme neće biti dostupna u određenim pakovanjima na svim prodajnim mestima - stoji na sajtu.

Požar je doveo do ograničenja proizvodnih kapaciteta, a iz "Bambija" su saopštili da će učiniti sve da osposobe proizvodne kapacitete kako bi Plazma keksa bilo dovoljno na tržištu.

Kako je "Vreme" ranije pisalo, proizvodnja je ponovo pokrenuta, ali smanjenim kapacitetima. Radovi na sanaciji i obnovi proizvodnih linija koje su oštećene uveliko su u toku, a iz kompanije je najavljeno i investiranje u izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike.

Iz "Bambija" nema potvrde kada će stići nove zalihe, a za "Vreme" kažu da nema novih informacija u vezi sa proizvodnjom. Prema tvrdnjama zaposlenih u marketima i prodavnicama, Plazme neće biti do kraja septembra.

Uz Plazmu odrastale generacije

Za mnoge je "Bambijeva" Plazma više od keksa. Uz nju su odrasle mnogobrojne generacije.

Brend se pojavio krajem 60-ih godina i to zahvaljujući Petru Tutavcu, generalnom direktoru Bambija i jednom od ljudi koji je, među prvima, pre svega kao dobar poznavalac tog zanatstva u konditorskoj industriji, napravio brendove poput pomenute Plazme, zatim keksa Domaćica ili Bakin kolač, piše N1.

On je, boraveći u Italiji, doneo vrstu tehnologije za proizvodnju popularnog keksa.

Tutavac je preminuo 2022. u 88. godini.

Tokom proteklih nekoliko godina, ovaj brend je proširio svoju ponudu u asortimanu. Pored klasičnog keksa, postoji i mleveni, slani, kao i u kocki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati