Tenis

[ Izvor: Mediji ]

11. 07. 2024. 17:53 0

Drugo vezano gren slem finale za Paolini, Vekić imala šanse

Jasmin Paolini je prva finalistkinja Vimbldona. Italijanska teniserka je savladala Donu Vekić rezultatom 2:1 (2:6, 6:4, 7:6).

Fantastično je Vekićeva otvorila duel. Od prvog gema je bila vidno bolja od Paolini koja se držala na samom početku seta. Povela je Italijanka 2:1 i to je bio kraj. Vekićeva je vezala pet gemova i osvojila prvi set. Finale je delovalo blizu.

U drugom setu su mnogo rezervisanije igrale obe teniserke. Paolini se suočila sa tri brejk lopte i sve tri rešila u svoju korist, dok je Dona odbranila jednu na svoj servis, ali…

Pri rezultatu 5:4 za Italijanku je Vekićeva odservirala loš gem i Paolini je izjednačila rezultat na 1:1.Dona Vekić je odlično započela odlučujući set u kome je bilo mnogo rezultatskih promena. Vodila je 3:2 uz brejk prednosti, a onda su usledila tri gema u nizu gde su jedna drugoj oduzimale servis. Paolini je uzela svoj servis gem, povela 5:4, a potom je i imala meč loptu na Donin servis koju je Hrvatica uspešno odbranila.

Trajao je dugo gem na 5:5 koji je Paolini na kraju dobila, a onda je usledio meč tajbrejk. Bilo je tesno, ali je Paolini iskoristila meč loptu na 9:8 i prošla u finale posle dva sata i 54 minuta igre.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati