Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 07. 2024. 22:14 2

Ovo je pravi Novak: Pregazio Runea za četvrtfinale

Pobeda Novaka Đokovića u osmini finala Vimbldona protiv Holgera Runea, srpski teniser je odigrao fantastično protiv Danca i dobio je meč sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4 i 6:2).

Holger Rune je veoma stegnuto ušao u ovaj duel, sa dosta poštovanja prema najboljem svih vremena, pa je Nole poveo uz jedan brejk sa 3:0 već na startu. Kretnja našeg tenisera je bila odlična, praktično se nije primećivalo da je koleno problematično.

Prvi ozbiljan gem Rune je odigrao tek posle tih 0:3, smanjio je na 1:3, ali Novak je igrao dovoljno dobro do kraja seta da je održao prednost i poveo sa 1:0 u setovima. Sve je izgledalo nekako rutinski, na kraju je posle 28 minuta as servisom završio set.

Bilo je problema za Novaka na startu drugog seta, ali je dobrim servisima uspeo da vrati ravnotežu. Svakako, Rune je igrao dosta bolje, staloženije, pametnije, i pravio je probleme Novaku. I onda u sedmom gemu Novak pravi brejk, iako se žalio na probleme sa stomakom, iskoristio je svaku šansu koja mu se ukazala i poveo sa 4:3.

Holger Rune je spasio 6 set lopti na svoj servis, ali je Novak u narednom gemu servirao za 2:0 u setovima i imao je problem, spasio je jednu brejk loptu, a onda iskoristio sedmu set loptu i poveo sa 2:0.

Fantastično je Novak počeo i treći set, uzeo brejk Runeu, poveo sa 2:0 i održavao svoju prednost, ali smo videli i neprijatne situacije kada se Novak klizao dva puta u šestom gemu i kada je spasio brejk loptu.

U četvrtfinalu će igrati protiv De Minora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati