Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 10. 2024. 17:38 0

SSP: Javni protest zbog kršenja zakona od strane Radio televizije Srbije

Direktor RTS Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Nenad Lj. Stefanović prekršili su Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o javnom informisanju jer RTS 1 nije u Dnevniku 2, niti u drugim informativnim emisijama, emitovao prilog se sednice Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) održane u subotu 5. oktobra u Kragujevcu, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

- Stranka slobode i pravde je po broju narodnih poslanika druga najveća politička stranka u državi i prva opoziciona, a poslanički klub Stranke slobode i pravde je drugi po veličini poslanički klub u Narodnoj skupštini i prvi opozicioni. Obaveza Radio televizije Srbije bila je da skladu sa pomenutim zakonima i interesom za istinito, blagovremeno, potpuno, nepristrasno i profesionalno informisanje građana:

- U centralnom Dnevniku 2 koji se emituje od 19.30 časova na RTS 1, emituje profesionalan i objektivan izveštaj sa konferencije se sednice Glavnog odbora, najvišeg stranačkog organa SSP, koja je po broju narodnih poslanika druga najveća politička stranka u državi i prva opoziciona, a poslanički klub stranke drugi najveći u Narodnoj skupštini i prvi opozicioni

- Da za pomenutu sednicu odvoji srazmeran medijski prostor i u ostalim informativnim emisijima.

Ovo je još jedan dokaz da Radio televizija Srbije nije Javni servis, već oruđe u rukama Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i da nije u funkciji građana Srbije, već u funkciji očuvanja autoritarnog i korumpiranog režima - zaključuju iz Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati