Fudbal

Direktno.rs

06. 10. 2024. 17:06 0

Nula Aston Vile i Junajteda, Bleki asistirao, Notingem sapleo Čelsi

U terminu od 15 sati odigrane su još dve utakmice sedmog kola engleske Premijer lige, a postignuti su sledeći rezultati: Aston Vila - Mančester junajted 0:0 i Čelsi - Notingem Forest 1:1.

Duel u Birmingemu nam nije doneo ono što smo očekivali. Aston Vila je bila favorit i silno motivisana posle pobede protiv Bajerna u Ligi šampiona, ali danas ekipa Unaja Emerija nije bila napadački ubojita.

Prvi šut u gol uputila je tek početkom drugog poluvremena, dobio je šansu i Džon Duran, ali ni za njega nije bilo upotrebljivih lopti. Vila je prvu i jedinu šansu na utakmici stvorila u 93. minutu, kada je Dalo fantastičnim blokom sprečio Filodžina da donese nezaslužena tri boda domaćoj ekipi.

Junajted je, sa druge strane, veoma blizu pogotka bio u 70. minutu. Bruno Fernandeš je tada sjajno gađao iz slobodnog udarca i pogodio prečku, lopta se potom odbila do Antonija, a ovaj je uspeo da promaši skoro pa prazan gol. I to bi bilo sve vredno pomena sa ovog susreta.

Aston Vila sada ima 14 bodova i deli četvrto mesto sa Čelsijem, dok je Junajted tek 14. sa osam bodova.

U Londonu smo uzbuđenja videli u drugom poluvremenu.

Igrao se 50. minut, kada je srpski štoper Nikola Milenković odlično reagovao posle prekida i centaršuta gostiju, dobio je duel sa Gustom i glavom spustio loptu za Krisa Vuda, koji je udarcem sa šest metara matirao golmana Sančeza, za 0:1.

Samo sedam minuta je trajalo vođstvo "šumara", pošto je Čelsi pojačao ritam i brzo izjednačio. Kol Palmer je odložio lopto na desnu stranu za Maduekea, a ovaj je krenuo ka sredini, "izlomio" Morena, namestio se na levu nogu i na efektan način, sa nekih 14 metara, pogodio dalji ugao, za 1:1.

Notingem je u 78. minutu ostao sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Vord-Prausa, u finišu je Čelsi imao veliku inicijativu, golman gostiju Selso se istakao da nekoliko briljantnih intervencija, ali i njegov kolega Sančez u 13. minutu sudijske nadoknade vremena, kada je sprečio Ainu da donese totalnu senzaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati