Tenis

[ Izvor: Mediji ]

05. 07. 2024. 15:57 0

Pobuna tenisera: Prete tužbom, ATP u problemu

Pričao je svojevremeno Novak Đoković da svi teniseri, čak i oni sa lošijim renkingom zaslužuju jednaka prava da zarade novac, ali u to vreme nije imao ko da čuje najboljeg tenisera planete. Međutim, zakucala je "mečka" na vrata dubl tenisera, koji su sada prinuđeni da se bore za svoja prava i podignu glas.

Veliki broj tenisera odlučio je da digne glas protiv ATP zbog toga što najavljene promene u ovom sportu predstavljaju "udarac na njihovu egzistenciju".

ATP je odlučio da na turnirima ograniči broj klasičnih "dublaša", usledila je reakcija, i to čak 49 tenisera, od čega 10 iz top 20 poslala je pismo ATP uz pretnju tužbom.

Planirano je bilo da se uvedu restrikcije, a sve kako bi se "nadmetanje učinilo zanimljivijim". Naime, pokušano je da se olakša učešće u dubl-takmičenju igračima koji imaju visok rejting u pojedinačnoj konkurenciji, a ako bi se to zaista desilo, igrači koji su specijalizovali za igranje u dublu dosta će teže dolaziti do mesta na turnirima.

Ova nova pravila bi trebalo da počnu posle Vimbldona, ali zbog pobune su ti propisi "povučeni" iz Hamburga, Gštada, Bastada i Kicbila u julu.

- Radujemo se ukidanju novih restrikcija na turnirima, a ako ne budu definitivno ukinute, igrači će se posavetovati oko tužbe - poručili su teniseri i teniserke koji su tek 30. juna obavešteni o novim pravilma, samo dve nedelje od njihove implementacije.

Ovo je samo još jedna u nizu pobuna u tenisu, delom i zbog toga što ostali nisu znali da stanu iza Novaka Đokovića kada je najavio šta će se desiti. Zato se Đoković i povukao sa čela Saveta igrača ATP i osnovao svoju PTPA organizaciju, koja se bori za prava tenisera koji nisu u samom vrhu.

U međuvremenu je to rezultiralo određenim promenama za "singl" igrače, pa će ATP ubuduće izdvajati novac za one u najboljih 250. Međutim, očigledno je da je potrebna reforma i u dublu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati