Tenis

[ Izvor: Mediji ]

08. 07. 2024. 17:11 0

Novak saznao potencijalnog rivala u četvrtfinalu Vimbldona

Australijski teniser Aleks de Minor plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Francuza Artura Filsa sa 3:0 (6:2, 6:4, 4:6, 6:3) i sada čeka boljeg iz duela Novak Đoković - Holger Rune.

Đoković i Rune će na teren posle meča između Aleksandera Zvereva i Tejlora Frica, pa će De Minor imati više vremena za odmor i može da gleda partiju potencijalnog rivala.

Popularni "Demon", kako zovu De Minora, od starta je bio pravi demon za rivala, jer mu je dva puta oduzeo servis i sigurno došao do vođstva od 1:0, nakon 6:2 u prvom setu.

Mladi Fils, jedan od najvećih talenata nove generacije, koji ima 20 godina, uzvratio je u drugom setu ozbiljnije, pa je on prvi oduzeo rivalu servis i došao do 3:0. Međutim, usledila je velika serija Australijanca od pet vezanih gemova, uključujući i dva brejka, posle čega je sigurnim servisom došao do 6:4 i vođstva od 2:0 u setovima.

De Minor je napravio rani brejk u trećem setu, imao je potom još jednu brejk šansu, koju je propustio u petom gemu, a to ga je koštalo komplikacije, umesto da rutinski završi meč.

Kada je uz brejk prednosti servirao za vođstvo od 5:3, pretrpeo je brejk, a Fils je uspeo da se vrati u ritam i dobrim servisima uspeo da se vrati u igru, dok je Australijanac imao pad, koji je mladi Francuz iskoristio i osvojio treći set sa 6:4.

Ipak, De Minor je ubitačno krenuo četvrti set, odmah sa nulom napravio brejk, potom još jednom oduzeo servis Filsu i došao do 4:1.

Ali, ponovo De Minor nije rutinski završio meč, već je dozvolio odmah Filsu ribrejk.

Međutim, De Minor je ponovo oduzeo rivalu servis u narednom gemu servirao za pobedu. I ponovo smo imali "deža vi" situaciju. De Minor je ponovo pretrpeo brejk, ali je u narednom gemu na servis Filsa napravio brejk i došao do pobede i sada čeka duel sa pobednikom meča Đoković - Rune.

Taj meč će biti na programu u sredu na Centralnom terenu, a termin će biti naknadno određen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati