Slobodno vreme

Direktno.rs

06. 10. 2024. 11:55 7

Ovo je sin Josipa Broza Tita! Ovako danas izgleda - godinama se o njemu ništa nije znalo (FOTO)

Aleksandar Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, poslednju deceniju posle završetka uspešne diplomatske karijere retko se pojavljivao u javnosti.

Njegova ćerka Saša Broz, Titova unuka, nedavno je objavila fotografiju na kojoj su joj se pridružili 82-godišnji otac Mišo i 81-godišnja majka Mira.

U zagrljaju oca Miše i majke Mire, unuka Josipa Broza Tita, napisala je "Oni su SVE" te na taj način poručila svojim pratiocima kako nam roditelje niko i ništa ne može zameniti. Pre izvesnog vremena, 54-godišnja pozorišna rediteljka je za hrvatski magazin Glorija rekla da su njeni roditelji najviše uticali na to kako se ona oblikovala kao ličnost.

Čovek mora da bude u stanju da sam sebe usmerava tokom godina, ali porodica je uvek tu da ti čuva leđa - rekla je Titova unuka Saša.

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku sa njegovom drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Has. Kao i njegov otac, i sam se upustio u politiku, ali i privredu. 80-ih i 90-ih godina bio je na najvišim pozicijama u energetskoj kompaniji INA.

Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, postao je prvi savetnik hrvatskog ministra spoljnih poslova. Potom je radio kao savetnik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu i kao hrvatski ambasador u Indoneziji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati