Tenis

[ Izvor: Mediji ]

29. 01. 2024. 21:44 0

Zbog ovog poteza Novaku je ugroženo prvo mesto

Najbolji svetski teniser Novak Đoković i zvanično neće igrati na turniru u Dubaiju iz serije ATP 500.

Ovu informaciju objavio je sam turnir, koji je saopštio spisak učesnika za 2024. godinu, a na njemu nema imena najboljeg tenisera sveta.

To znači da Đoković u februaru gotovo sigurno neće igrati nijedan turnir, pošto je Dubai na programu od 26. februara do 2. marta.

Novak je prošle godine učestvovao na turniru u Dubaiju, gde je stigao do polufinala, kada ga je savladao Danil Medvedev sa 6:4, 6:4.

Zbog propuštanja pomenutog turnira, Đoković će izgubiti 180 bodova, koliko je dobio 2023. godine, te će to biti prilika za Alkaraza, Sinera i Medvedeva da ga možda i prestignu na ATP listi, gde Novak trenutno drži svetski tron.

Od ovog ponedeljka, odnosno brisanja i dodavanja bodova sa Australijan opena, Đoković drži prvo mesto sa 9.855 bodova, dok je drugoplasirani Karlos Alkaraz za 400 poena uvećao svoj učinak, pa ima 9.255.

Titulu u Dubaiju braniće Medvedev, a među osam povlašćenih u žrebu nalaze se još Andrej Rubljov, Hubert Hurkač, Adrian Manarino, Karen Hačanov, Igo Umber, Alehandro Davidovič Fokina i Jan-Lenard Štruf. Na listi učesnika su još i Endi Mari, Borna Ćorić, Miloš Raonić…

Na listi alternativa, odnosno tenisera koji iz drugog plana čekaju svoju priliku, nalaze se: Hamad Međedović, Artur Kazo, Fabio Fonjini, Botik van de Zandšulp, Tomas Mahač…

Još uvek se čeka Novakova odluka oko toga koji će naredni turnir želeti da igra.

Najverovatnije ćemo Đokovića gledati u Indijan Velsu, od 6. do 17. marta, gde bi mogao da pojuri šestu titulu i novih 1.000 ATP poena.

Što se tiče turnira u Dubaiju, Novak je tamo trijumfovao u pet navrata, poslednji put 2020. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati