Tenis

Direktno.rs

19. 01. 2024. 13:29 3

Novak: Federeru se nije sviđalo kako sam se ponašao

Srpski teniser Novak Đoković je savladao Tomasa Martina Ečeverija sa 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) i plasirao se u osminu finala Australijan opena gde će igrati protiv Adrijena Manarina. Nakon toga je izašao pred medije i otvorio je dušu.

Najpre je otkrio kako se oseća na terenu.

- Igrao bolje nego ranije, to su pozitivne stvari. Ali, ne, ne igram najbolje što mogu - počeo je Nole.

Posle toga je pojasnio kako je izgledao razgovor sa samim sobom i kako se bori sa problemima.

- Nije to uvek dobar razgovor sa sobom, nekad je "treš tok", ali to je deo mene. Siguran sam da svako prolazi kroz krize, kada se ne oseća najbolje, kada sumnja, kada se fokusira da bude prisutan. Imam ekstrovertnu ličnost, pokažem emocije, nekad negativne što nije lepo, ali tako je kako je. Borim se sa demonima kao i svi ostali na terenu, nekada je bolje, nekada ne. Sve zavisi kako se osećate protiv protivnika tog dana, nekada se probudite i ne možete da se posvetite.

O savetima da promeni ponašanje.

- To je dobro pitanje, znam da se Federeru nije svidelo kako sam se ponašao u startu, ne znam za ostale. Nisam bio omiljen nekim top igračima, nisam se bojao da kažem da želim da budem najbolji na svetu, imao sam igru koja može to da potkrepi. Ali, uvek sam imao respekt, uvek pozdravim protivnika, ali poštovanje uvek mora da bude tu. Očigledno, na terenu toliko toga može da se desi u žaru bodre - rekao je Đoković, pa dodao:

- Prošlo je 20 godina otkad sam debitovao, teško je reći ko me voli više ili manje. Ali, ako neko negativno priča o meni, to mi je daje goriva. Pružim ruku da se izvinim ako nešto zgrešim, ali kritika bez pokrića… Idem u tom smeru koji sam odabrao. Ne možete da se svima sviđate, kako pričate, kako se ponašate, svi smo različiti. Sve dok je nivo samopouzdanja Šeltona na tom nivou, ne zanima me. Kada mladi igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa. Ali, postoji linija prihvatljivog ponašanja, ali ako se pređe, počinje da nervira. Uvek da poštuju starije i da veruju u sebe.

Pojasnio kakvo je zdravstveno stanje.

- Nisam još na maksimumu, ali sam bolji nego pre par dana. Igrački sam odigrao najbolji meč na turniru. Početak nije bio ni blizu onome što znam da prikažem, to je prouzrokovano zdravstvenim i fizičkim stanjem, ali kako dani prolazi, sve napreduje. To se odražava na pozitivan način na moju igru, igrao sam protiv igrača koji je u izuzetnoj formi. On neće da pokloni meč, dobro se kreće za svoju visinu. Dobro sam se spremio taktički, veći deo meča sam dominirao, našao sam dobar servis kada mi je bilo potrebno. To je sve ohrabrujuće pred nastavak turnira - završio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati