Tenis

Milan Zarić

16. 11. 2023. 23:44 2

Siner poslao Novaka u polufinale završnog mastersa!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog mastersa u Torinu! Tamo ga je poslao Janik Siner, koji je sa 6:2, 5:7, 6:4 pobedio Holgera Runea i tako je sa prvog mesta otišao dalje, dok je Nole takmičenje u Zelenoj grupi okončao na drugom mestu.

Janik Siner je na ovom meču igrao za prvo mesto u grupi, ali je, gledajući iz drugog ugla, igrao i za Novaka Đokovića, koga je samo pobeda Italijana vodila u polufinale.

I nije moglo bolje da počne po Sinera, jer je već na startu prvog seta došao ne do jednog, već do dva brejka i za tili čas je otišao 4:0. Rune iz takve situacije nije uspeo da se izvuče, pa je prvi deo igre brzo okončan. U njemu je Siner slavio sa 6:2.

Mnogo veća borba viđena je u drugom setu. Rune je zaigrao mnogo bolje, koristio je i to što je Siner imao određenih problema sa leđima, pa su navijači uživali u mnogo izjednačenijem meču.

Koliko je Danac podigao nivo igre, svedoči to što je prvi došao do brejk lopte u ovom setu, međutim Siner je u četvrtom gemu uspeo da se odbrani i izjednači na 2:2. U istoj situaciji je bio i Holger već u narednom gemu, ali ni tada nismo videli brejk.

Ali, jesmo u 12. gemu, što je označilo i kraj seta. Jer, dočekao je Rune svoju šansu, došao je do tri vezane brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte. Prve dve nije uspeo da iskoristi, ali treću jeste - pa se izborio za treći set.

U odlučujućem setu tek se vodila velika borba... Nisu odstupali teniseri, u meč se umešala i publika, sa kojom je Rune bio u klinču, pa je meč sadržao sve ono zbog čega je tenis takav sport kakav jeste.

Siner je konstantno pretio u trećem setu, imao je brejk lopte u trećem, pa u petom gemu, no tri šanse za oduzimanje servisa nije iskoristio. Ali, zato jeste pri rezultatu 4:4. Došao je do tri vezane brejk lopte - dve je Danac uspeo da spase, ali kod treće nije imao šanse, pa je Siner poveo sa 5:4.

U narednom gemu je servirao za meč, to je učinio uspešno, pa je sa prvog mesta otišao u polufinale. A tamo je i Novak Đoković, koji će protivnika saznati u petak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati