Tenis

[ Izvor: Mediji ]

05. 11. 2023. 17:39 0

Novak se "pomirio" sa publikom: Dobio veliki aplauz

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Parizu poštoje sa 2:0 slavio protiv Grigora Dimitrova u finalu, a posle meča viđen je veleobrt.

Naime, tokom cele nedelje publika i Novak su bili u "ratu". Sa tribina su se često čuli povici, zviždanje i kritike, a sa drge strane, Srbin je odgovarao stavljanjem ruke na uvo i pozivima da nastave. Ipak, na samom kraju meča, posle izjave Dimitrova, usledio je govor Novaka koji je uticao na pomirenje dve strane.

Naime, Bugarin je bio utučen posle poraza.

- Novače, nemam reči, čestitke zbog još jedne titule. Čestitam mom timu. Bilo nam je sjajno ove nedelje. Divno putovanje ove godine. Još jedna sezona na turu na tako visokom nivou i vrlo sam zadobvoljan zbog toga. Hvala svima na turniru, direktoru i svima koji su omogućili da turnir bude ovako dobar. Skupljači lopti, fotografi, svi iza scene su uradili dobar posao. Ne mogu da pronađem reči da izrazim zahvalnost. Ja nastavljam da idem u ovom pravcu - istakao je Dimitrov.

Potom, Novak je dobio reč.

- Grigore, izvini zbog rezultata danas. Nikada nije lako izgubiti finale. Hoću da te ohrabrim, Igraš fantastičan tenis. Bravo za tvoj tim, familiju i tebe. Zadovoljstvo je deliti teren sa tobom. Mi smo veterani na turu. Mi smo 30+ generacija. Hoću da zahvalim mom timu jer oni ne razumeju francuski. Hvala vam što ostajete uz mene. Bio sam na ivici gubitka tri meča za redom i vi ste mi pomogli sa podrškom. Oporavak, priprema za svakinaredni meč, ovo je vaša pobeda isto koliko i moja - rekao je Novak.

Đoković se obratio publici na francuskom i zbog svojih reči dobio aplauz cele hale.

- Hvala svim dečacima i devojčicama koji su bili ovde večeras, najbolji ste na svetu. Da kažem i nekoliko reči o naivjačima. Hvala, hvala što ste bili ovde - dodao je Đoković.

- Moram da kažem da svake godine kada dođem ovde, da je ovde sjajno od prvog dana. Hvala što podržavate tenis. Očigledno je da Pariz ima mnogo tradicije, kulturu tenisa, uvek je zadovoljstvo doći ovde. Imati podršku ove nedelje, bilo je posebno. Hvala u svakom slučaju, za tu energiju koja je kreirana ove sedmice. Moj odnos sa publikom ove nedelje je bio specijalan. Hvala za sve i nadam se da ćemo se videti ovde i sledeće godine. Hvala vam još jednom - zaključio je Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati