Tenis

Milan Zarić

04. 11. 2023. 20:15 1

To može samo Nole: Preko Rubljova do finala Pariza!

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji svetski teniser svih vremena! Posle velike borbe i preokreta je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 5:7, 7:6 (7:3), 7:5 i plasirao se u finale mastersa u Parizu.

Za titulu će se u nedelju boriti sa Grigorom Dimitrovim.

Šta je sve Novak preživeo u "Bersiju" - ma, to je čudesno! Imao je naspram sebe nadahnutog protivnika, u jednom trenutku je i jedva stajao na nogama, tražio je medicinske tajm-aute, ali je od svega bio jači i na kraju je otišao u finale.

Dobro je počeo meč sa Novaka, jer je u prvom gemu našao "žicu" protivniku, te je uzeo brejk. Ali, odgovor je stigao već na narednom gemu, kada je Rubljov uzvratio, pa je već tada bilo jasno da ćemo gledati napet meč do samog kraja.

Čuvali su teniseri u narednim gemovima servis, Novak je imao pretnju u osmom gemu prvog seta, kada je rival imao tri vezane šanse da napravi brejk, ali se srpski as izvukao. To, međutim, nije bio slučaj u 12. gemu, kada je Rus došao do prve set lopte i iskoristio ju je za prednost u setovima.

Bio je Nole tada na konpcima, ali je pokazao u nastavku zbog čega je najbolji na svetu. U drugom setu se takođe vodila velika borba, obojica tenisera su imala šansu za brejk, ali u tome nisu uspeli, pa je pitanje pobednika u ovom setu odlučeno u taj-brejku. Tada je Đoković zablistao, pravio je mini brejkove, otišao na 5:2 i potom mirno priveo ovaj gem kraju i sa 7:3 došao do poravnanja.

Konačnog pobednika odlučio je jedan brejk u trećem setu. Novak je sigurno servirao, pa protivnik nije imao šanse, dok je Rubljov konstantno bio pod pritiskom. Uspevao je da u tome odgovara sve do 12. gema, kada je Novak došao do dve vezane meč lopte - prvu je iskoristio nakon duple servis greške rivala i otišao je u finale.

Za titulu, sedmu u Parizu, boriće se sa Grigorom Dimitrovim u nedelju od 15 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati