Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

06. 06. 2023. 22:46 0

Goreće u petak: Novak protiv Alkaraza

Prvi teniser sveta Karlos Alkaras izborio je plasman u polufinale Rolan Garosa pošto je savladao u tri seta Stefanosa Cicipasa 6:2, 6:1, 7:6.

Konačno su teniski sladokusci dočekali okršaj dvojice najboljih tenisera u ovom trenutku. U petak na kultnom stadionu Filip Šatrije rekete će ukrstiti prvi teniser sveta i onaj koji po mnogima već zaslužuje naziv najvećeg ikada u borbi za finale Rolan Garosa.

Jeste da su njih dvojica već odigrali jedan duel, ali taj prošlogodišnji u Madridu nije nosio ni upola takav ulog kao ovaj u Parizu. Između ova dva meča Đoković je odbranio titulu na Vimbldonu i došao do 10. jubilarnog trofeja u Australiji, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu po broju gren slem trofeja, a mladi Španac je u SAD došao do prve gren slem titule.

I došlo se do polufinala Rolan Garosa. Đoković u pohodu na rekordan 23. gren slem trofej, Alkaras da potvrdi da je zasluženo broj 1. A da ima sa čim da izađe pred velikog šampiona, pokazao je u četvrtfinalu protiv Stefanosa Cicipasa.

Grk koji je igrao ovde finale 2021. i nedavno u Melburnu došao do finala, protiv Alkarasa je izgledao kao igrač koji je na rubu prvih 100, a ne peti na ATP listi. Španac ga je prosto samleo u prva dva seta. Za svega 70 minuta igre prepustio mu je samo tri gema.

Pretilo je to da bude prava katastrofa za Cicipasa, s obzirom da je Alkaras vodio 5:2 i imao dve vezane meč lopte. Ipak, Grk je pokazao ponos, sačuvao taj gem i uspeo da vrati brejk u gemu u kojem je Španac servirao za prolaz u polufinale. Cicipas je seriju nastavio i u narednom gemu i došao do 5:5.

Na kraju, odluka o pobedniku trećeg seta pala je u taj-brejku. Prvi do mini brejka došao je Alkaras, poveo je 4:1. Ali ovog puta prednost je zadržao do kraja, iskoristio šestu meč loptu za 7:5 i najbolji rezultat u Parizu

Poruka starom lavu je poslata. Kakav će odgovor biti videćemo u petak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati