Tenis

Milan Zarić

20. 11. 2022. 20:46 2

Novak je neuništiv: Slomio Ruda i UZEO TITULU na završnom mastersu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je da piše istoriju "belog sporta"! U finalu završnog mastersa savladao je Norvežanina Kaspera Ruda sa 7:5, 6:3, došao je tako do šeste titule na ovom turniru, pa je sada izjednačen na prvom mestu sa Rodžerom Federerom.

Imao je problema Nole, videlo se u prvom setu da se ne oseća najbolje, mučio se, hvatao za glavu, ali nije to uticalo na njegovu igru. Uspeo je da prebrodi krizu, koja je nastala početkom prvog dela igre, sigurno je servirao i čekao šansu za brejk. Dočekao ju je u 12. gemu, kada je, posle tri propuštene šanse, četvrtu priliku realizovao, pa je sa 7:5 u ovom delu igre došao na korak do titule.

Nastavio je Đoković da igra odlično i u drugom setu, Rud nije imao šanse da mu oduzme servis, dok je sam Nole ključni brejk napravio u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1 i tu prednost je zadržao do kraja.

Rutinski je došao do pobede, koja mu je donela rekordnu šestu titulu na poslednjem mastersu u sezoni!

Drugi set: Đoković - Rud 6:3

6:3 - TO JE TO! Novak je krunisan u Torinu!

5:3 - Produžio je Rud meč, ali sada je Đoković taj koji će servirati za trofej!

5:2 - Još samo gem! Novak ni sada nije imao problema sa Rudom, iako je Norvežanin pokušao da izvrši pritisak. Pokušao je, ali nije uspeo, pa mora da servira za produžetak meča.

4:2 - Uspeva Rud da prekine Đokovićevu seriju, pa uzima gem na svoj servis. Međutim, ne menja to bogzna šta, jer je naš as i dalje taj koji se za sve pita.

4:1 - Potvrdio je Novak brejk i sada je na dva gema do rekordne, šeste titule na završnim mastersima. Lomi Đoković rivala, koji nema rešenja za savršene udarce našeg tenisera.

3:1 - Situacija u drugom setu se odvija onako samo kako Nole želi. Došao je do dve brejk lopte, već prvu je iskoristio, i to izvršivši pritisak na Ruda, "čistio" je linije i naterao rivala na grešku. Titula je sve bliže...

2:1 - Kako igra Novak u ovim trenucima. Za tili čas je okončao gem, bukvalno je u dva, tri udarca završavao poene i došao je do nove prednosti.

1:1 - Siguran je i Rud, jedan poen je izgubio, međutim više od toga Novaku nije dopustio.

1:0 - Kako je završio prvi set, tako je počeo drugi. Ne dozvoljava protivniku ni promil šanse, pa sigurnim servisima dolazi do početne prednosti.

Prvi set: Đoković - Rud 7:5

7:5 - MA, BRAVO! Novak je u najboljem mogućem trenutku napravio brejk! Izvršio je pritisak, došao do šanse za oduzimanje servisa, da bi u onda u dugoj razmeni naterao Ruda na grešku, budući da je Norvežanin lopticu poslao u aut.

6:5 - Evidentno je da se Novak ne oseća najbolje, ali to ne utiče na njegovu igru. Kao i u prethodnim gemovima, ni u ovom nije dozvolio Rudu da se ponada, a kamoli dođe u situaciju da napravi brejk.

5:5 - Odgovorio je Rud izazovu. Doduše, mogao je Đoković da protivniku zakomplikuje posao, ali je na 30:15 čistu loptu poslao u aut. Norvežaninu je tada bilo mnogo lakše, pa je bez mnogo razmene u narednom poenu došao do petog gema.

5:4 - Lako, brzo, moćno! Novak bez izgubljenog poena baca na muke Ruda, koji sada prvi put mora da servira za ostanak u setu.

4:4 - Nole je imao još jednu šansu da oduzme protivniku servis. Došao je do 30:40, međutim upravo tada je Rud poslao dobar servis koji Đoković nije uspeo da vrati, da bi potom smečom na mreži i još jednim dobrim servisom došao do novog poravnanja.

4:3 - Novak se potpuno vratio, sada deluje da nema nikakvih problema. Sjajno servira, samo je jedan poen izgubio na mreži, a svi ostali udarci su bili besprekorni, pa Norvežanin nije imao nikakve šanse.

3:3 - Sigurni su serveri, to je bio slučaj sa Novakom u prošlom, ali i sa Kasperom u ovom gemu, u kom našem teniseru nije prepustio niti jedan poen. A sve zbog razornih servisa...

3:2 - Međutim, kao da je u ovom gemu zaboravio na problem, odigrao je sjajno i prilično lako zadržao servis.

2:2 - Lako Rud osvaja ovaj gem, dok Novak nije pružio gotovo nikakav otpor. Fizički Novak ne izgleda najbolje...

2:1 - Bilo je opasno, pretio je Rud i došao do 0:30, ali je onda Novakov prvi servis proradio, koji mu donosi četiri vezana poena i novi gem. Ono što, ipak, brine, jeste što se Đoković često hvata za glavu, evidentno je da se ne oseća najbolje, a smrknuta su lica i u njegovom boksu.

1:1 - Veliku šansu je imao Novak da dođe do brejka. Stekao je 15:40, imao je dve vezane brejk lopte, međutim nije ih iskoristio. Šteta je što kod prve posle riterna nije sve rešio, dok je druga prokockana nakon što se okliznuo. Rud je uspeo da se izvuče, pa je potom sa dva dobra servisa došao do prvog gema u meču.

1:0 - Dobro je počelo. Rud jeste uzeo prvi poen, ali je onda Nole nanizao dobre servise, čime je šanse Norvežanina sveo na minimum.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati