Tenis

29. 06. 2022. 12:34 4

Đoković: Nema logike da ne igram na US Openu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ne razume odluku organizatora US opena da njemu ne dopuste učešće na tom grend slemu zbog odluke da se ne vakciniše, a američkim teniserima koji su izrazili isto mišljenje to bude dozvoljeno. Prema trenutnom stanju stvari, Đoković neće dobiti posebnu dozvolu za učešće na US openu zbog svoje ranije odluke da se ne vakciniše, što je prihvatio, ali postoje nejasnoće koje nisu objašnjene javnosti - kako onda američki teniseri sa sistim vakcinacionim statusom mogu da nastupaju?

Isto se upitao i Amerikanac Tenis Sandgren koji je javno pružio podršku doskorašnjem prvom reketu sveta, na čemu mu se Novak zahvalio u poslednjem intervjuu u Londonu koji je preneo "Tennis Majors".
- Dopisivao sam se sa Tenisom Sandgrenom poslednjih nekoliko dana i želim da mu zahvalim na javnoj podršci. Ono što je rekao potpuno ima smisla - ako nevakcinisanim teniserima nije omogućeno učešće na US openu, onda to važi za sve. Ne vidim medicinsku logiku iza svega - da Tenis može da igra kao građanin SAD, a ja ne. Da li mi treba američki pasoš ili zeleni karton? Možda iza svega stoji politička logika, ali radije ne bih pričao o tome, svi znamo zašto - rekao je Đoković.

On je ponovio da mu je želja da ide na US open, ali da, ukoliko se to ne desi "neće biti kraj sveta", te da je potpuno fokusiran na Vimbldon u ovom trenutku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati