Tenis

Direktno.rs

28. 06. 2022. 23:43 1

KRAH Serena ispala na startu Vimbldona!

Uprkos velikoj podršci sa tribina, legendarna Serena Vilijams nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je posle neverovatne borbe u tri seta poražena od Harmoni Tan iz Francuske - 1:2 (5:7, 6:1, 6:7).

Meč je potrajao gotovo čitava tri sata na Centralnom terenu Vimbldona, a ovo je bio prvi meč čuvene teniserke još od prošlog leta, kada je takođe pokušala da zaigra na istom ovom turniru, ali je već u prvom kolu morala da preda meč Aleksandri Sasnovič iz Belorusije zbog bolova.

Gledali smo neverovatnu borbu, Serena je protiv sebe imala i meč loptu koju je Francuskinja imala na servis Amerikanke. Uspela je da ih sačuva i da nas uvede u supertajbrejk trećeg seta...

Već na samom startu meča, bilo je jasno da nas čeka dugačak i neizvestan meč do samog kraja. Harmoni Tan je uspela da napravi prvi brejk protiv Serene, da bi potom dopustila sebi veliki pad u igri, a američka teniserka je to materijalizovala sa dva oduzeta servisa.

Međutim, bilo je jasno da to više nije ona Serena koja je nekada gospodarila teniskim terenima, pošto je i sama počela da pokazuje znakove labilnosti i umora. Vilijamsova je prvo dopustila brejk rivalki pri rezultatu 4:2, a onda i u najgorem mogućem momentu, na 5:5, posle čega je Francuskinja uspela da sačuva koncentraciju i da osvoji ovaj deo igre.

Ipak, drugi kao da je bacila niz vodu, pošto je Serena posle ludog drugog gema u kojem je uspela da napravi brejk posle čak 20 minuta igre i 12 izjednačenja, potom uspela da dovrši posao. Imala je Tanova četiri brejk lopte da vrati ribrejk već u narednom gemu, ali kada se to već nije desilo, Vilijams je bila neumoljiva i do kraja je dopustila samo jedan gem rivalki.

Treći set je bio priča za sebe. Serena je bolje startovala, Tanova se vratila, a onda je usledila neopisiva drama. Kod rezultata 4:4, Francuskinja je pretrpela brejk i morala je da igra za produžetak meča na servis Vilijamsove. I uspela je! Uzvratila je ribrejkom, a dva gema kasnije stigla je do meč lopte, koju je Amerikanka ipak sačuvala i otišli smo u supertajbrejk trećeg seta.

Tamo smo tek videli opšte ludilo - Serena je povela sa 4:0, a Tanova je uzvratila sa pet uzastopnih poena. Usledila je igra poen za poen do mini-brejka koji je napravila Francuskinja, koja je potom završila posao i plasirala se u drugo kolo!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati