Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 10. 2023. 17:46 0

Trenutak koji je promenio Noletovu karijeru

Gil Gros, poznati teniski stručnjak, pričao je o karijeri Novaka Đokovića u podkastu "Analiza mečeva ponedeljkom", gde je izneo zanimljive stavove.

Najviše je pričao o prekretnici u karijeri najboljeg tenisera sveta, dok se kasnije osvrnuo i na njegov mali rat sa publikom.

Gros smatra da je finale Vimbldona 2014. u kome je Novak slavio protiv Rodžera Federera bilo veoma važno.

- Mogu da tvrdim da je kvalitet bio bolji 2014. Mislim da je to meč koji ne dobija dovoljno pažnje, posebno jer je bio tačka prekretnica za Đokovića. Od te tačke, Novak je postao neko ko je sjajno nosio u velikim finalima, bolje nego iko pre, dok do tog dana to svakako nije bio slučaj, bilo je suprotno - rekao je Gros i dodao:

- Novak je gubio mnogo finala do tog meča. Mislim da je sa njim tada bio Boris Beker i ta pobeda nad Federerom u pet setova, u finalu Vimbldona, kao da mu je dala samopouzdanje da nastavi da pobeđuje u velikim finalima, da radi ono što je činio u ostatku karijere.

Pet godina nakon toga, usledilo je novo finale Vimbldona i novi legendarni momenat za Novaka, takođe protiv Federera kada je spasao dve meč lopte u borbi za titulu.

- Postoji razlog što je to finale Vimbldona iz 2019. ostavilo više traga od onog 2014. Te 2019. Novak nije bio daleko iza Federera. I bilo je široko rasprostranjeno mišljenje da će to biti ključno za to ko će završiti da većim brojem slemova kada se sve podvuče. To je bio dominantan osećaj u tom trenutku. Šta bi bilo da se to nije dogodilo? Nikad verovatno nećemo ni znati. Tako je bilo u to vreme i publika je imala taj osećaj da je to možda poslednja šansa za Federera - podvukao je Gil Gros.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati