Tenis

Milan Zarić

23. 05. 2022. 23:00 0

BUM, BUM, BUM Nole silan na startu Rolan Garosa

Najbolji svetski teniser Novak Đoković silovito je započeo odbranu titule na Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu savladao japanskog igrača Jošihita Nišioku sa 6:3, 6:1, 6:0. Nole se tako plasirao u drugo kolo, gde će mu rival biti pobednik meča Molčan - Korija.

Đoković je pregazio Japanca, nadigrao ga je u svim elementima igre, pa rival jednostavno nije imao ni promil šanse da se ponada iznenađenju, a kamoli da dođe do njega.

Novak je najvećih problema imao u prvom setu, u kom je Nišioka već u prvom gemu zapretio. Igrao se dugo uvodni igem, imao je protivnik tri šanse da oduzme servis prvom reketu planete, međutim nakon šest izjednačenja Đoković je uspeo da povede.

Nakon toga sve je bilo mirno - do šestog gema, kada je i prelomljen prvi set. Novak je sačekao šansu, došao je do prve brejk lopte i iskoristio ju je, za prednost od 4:2. To vođstvo je uz malo muke zadržao, imao je potom set loptu na servis protivnika, ali je ipak prvi deo igre osvojio na svoj servis - 6:3.

Drugi set je bio neka potpuno drugačija priča... Nišioka je potonuo posle izgubljenog prvog dela igre, kao da se ni on nije nadao da može do podviga.

Novak je odmah na startu napravio brejk, da bi sa još dva oduzeta servisa rivalu došao do 5:0. Servirao je Đoković za set, ali ije Nišioka uspeo da vrati jedan brejk. Međutim, slaba mu je to uteha bila, budući da je u sledećem gemu Nole napravio novi brejk, iskoristio je drugu šansu da sa 6:1 povede u setovima.

U trećem setu, baš kao i u drugom, nije bilo dileme. Novak je već na startu razoružao rivala, budući da je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 2:0. U narednom gemu je Nišioka imao brejk loptu, međutim nije je iskoristio, pa je Srbin otišao na 3:0.

To je demoralisalo Japanca, pa je Novak sa još jednim brejkom i meterijalizovanjem te prednosti za tili čas došao do 5:0. Nišioka je u tim momentima digao ruke, nije uspeo ni da se upiše u trećem setu, pa je najbolji teniser planete na kraju slavio sa ubedljivih 6:3, 6:1, 6:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati