Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

13. 05. 2022. 23:39 1

Đoković u polufinalu Rima, ostaje na prvom mestu!

Novak Đoković nastavlja sa pobedama na Masters turniru u Rimu, i to bez izgubljenog seta. Večeras je izborio plasman u polufinale trijumfom nad Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (7:1), posle dva sata i 10 minuta borbe. Ova pobeda mu je osigurala i ostanak na prvom mestu ATP liste i po završetku ovog turnira, odnosno do početka Rolan Garosa.

Ovo je bio prvi međusobni susret Đokovića sa mladim Kanađaninom koji je pružio vrlo dobar otpor, ali nije uspeo da napravi iznenađenje.

U prvom setu, ravnopravna borba vodila se u prvih sedam gemova, a onda Đoković pravi prvi brejk u ovom meču i dolazi do vođstva od 5:3. Imao je Nole priliku da na svoj servis završi posao u ovom setu, ali je Ože-Alijasim uspeo da se rezultatski vrati u igru i izjednači na 5:5.

To, ipak, nije poremetilo Đokovića koji lako dobija naredna dva gema i prvi set rezultatom 7:5.

Sličan razvoj događaja i početkom drugog seta, Kanađanin je odolevao do šestog gema, kada Nole dolazi do brejka prednosti i vođstva od 4:2.

Malo je nedostajalo da Ože-Alijasim uzvrati u narednom gemu, ali Đoković je izdržao pritisak i dobio taj gem za vođstvo od 5:2.

Želeo je naš teniser što pre da završi ovaj meč, izborio se za prvu meč-loptu u sledećem gemu, ali je nije iskoristio, pa je Kanađanin smanjio na 5:3. Đokovićeva prednost je i dalje bila velika, očekivalo se da će brzo da završi posao na svoj servis, međutim Feliks pravi brejk i prilazi na 5:4, a onda na svoj servis dolazi i do izjednačenja!

Posle tri uzastopno izgubljena gema, Novak konačno reaguje i lako dobija sledeći gem na svoj servis za vođstvo od 6:5, ali za razliku od prvog seta Ože-Alijasim uspeva da drugi set uvede u taj-brejk. Tamo je već Nole bio dominantan, dobio je taj-brejk sa 7:1 i plasirao se u polufinale.

Novak Đoković će se u polufinalu sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom koji je danas bio bolji od Denisa Šapovalova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati