Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

26. 11. 2021. 20:22 1

Đoković, Lajović i dubl: Srbija - Austrija 3:0

Teniska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Austrije na startu Dejvis kupa. Već posle dva meča u singlu su Orlovi došli do trijumfa, pošto je Dušan Lajović savladao Geralda Melcera (7:6, 3:6, 7:5), a Novak Đoković bio bolji od Denisa Novaka (6:3, 6:2). A na kraju i dubl Filip Krajinović i Nikola Čačić protiv Olivera Marača i Filipa Osvalda 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Drugi meč dana je počeo servisima Đokovića. Najbolji teniser sveta dobio je prvi gem bez izgubljenog poena. Motivisan je bio i Austrijanac, odličnu igru je pokazao 118. teniser sveta.

Imao je Austrijanac 0:30 u petom gemu, ali je uz dobre servise Srbin preokrenuo situaciju i poveo 3:2. Obojica su bez problema dobili svoje naredne servis gemove.

Slomio je otpor rivala prvi reket sveta u osmom gemu. Stigao je Đoković do brejk lote. Pokušao je uz servi-volej da se Novak izvuče, ali je poslao loptu u aut. Srbin je poveo 5:3.

Jedan odličan poen je odigrao Austrijanac u narednom gemu, zbog čega mu je i Đoković aplaudirao. Ipak, to je bilo sve od njega. Najbolji teniser sveta je poveo u setovima.

Potpuno je dominirao Đoković u nastavku. Čitao je igru rivala, odlično se postavljao, pa je napravio dva vezana brejka u drugom setu. Nikakve šanse nije dao Novaku kada je on ubacivao loptocu u igru i brzo je na semaforu pisalo 4:0.

Srbija je ostvarila startnu pobedu u grupi Dejvis kupa, a danas je čeka meč sa Nemačkom, novi trijumf bi osigurao osvajanje prvog mesta i put u četvrtfinale takmičenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati