Tenis

Direktno.rs

11. 06. 2021. 23:30 12

AJD' ZDRAVO NADAL: Novak za krunu u Parizu (VIDEO)

Novak Đoković igraće u nedelju finale Rolan Garosa protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Nole je u polufinalu pobedio Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima - 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2 posle skoro četiri i po sata igre. Srbin je prvi u istoriji tenisa koji je dobio Nadala u polufinalu Rolan Garosa.

ČETVRTI SET

Nije dobro počelo, Nadal je poveo sa 2:0. Ali evo ga i brejk - 2:2. A onda Nole sa nulom dobija peti gem za 3:2, zatim i 4:2. Mašina je nastavila da melje - 5:2. 'Ajmo još gem za trijumf. Evo ga i kraj. Novak je u velikom finalu.

- Bila mi je privilegija da igram movaj meč sa Nadalom. Celog života sam sanjao o ovakvim stvarima. Fantastična je bila atmosfera. Buli ste fantastični. Morao sam da igram svoj najbolji tenis da bih dobio Rafu. Teško je naći reči da opišem emocije, to je strast našeg sporta. Uvek ću se truditi da unapredim sebe i kao osobu i kao igrača - rekao je Đoković. 

TREĆI SET

Novak je propustio dve šanse da sruši Nadala u trećem setu i povede 2:1 u setovima. Španac se  vraćao iz mrtvih, jer smo čekali Novaka da posle 5:3 materijalizuje prednost. Međutim, umesto ulaska u četvrti set, ušli smo u novu dramu, Nadal pravi brejk i dolazi do 5:5! Kasnije je bilo i 6:6, pa taj brejk. Poveo je Nole posle velike borbe 5:3, Rafa je smanjo na 5:4, a onda as za 6:4. Dve set lopte i 2:1 u setovima.

DRUGI SET

S obzirom na dešavanja iz prvog seta, malo smo se pribojavali početka drugog, ali Đoković bez problema dobija prvi gem i prebacuje pritisak na Nadala.

Španac pod tim pritiskom polako popušta, još jedan sjajno odigran Novakov gem i prvi brejk u drugom setu - 2:0 za Đokovića!

Taman smo se ponadali da će sve ovo potrajati, ali već u narednom gemu Nadal vraća brejk, i to prilično lako, da bi potom i odlično servirao za izjednačenje na 2:2.

Ova Nadalova mini-serija prekinuta je odličnim Đokovićevim servis-gemom, 3:2 za našeg tenisera. Sve se nastavilo i u narednom gemu, u kom Đoković stiže do tri vezane brejk lopte. Nadal je uspeo da spasi prve dve, ne i treću i sada je Novak blizu osvajanja drugog seta - 4:2.

Ali, koliko god da Đoković igra dobro u polju, toliko na mreži greši, da je to sada već postalo zabrinjavajuće. Ritam meča postaje sve jači, poeni sve naporniji, pa i ne čude Novakove odluke da neretko ''skrati'' lopte, ali što je najvažnije posle svega, dobio je naredni gem na svoj servis, veoma naporan gem, za 5:2.

Nadal je uhvatio ritam kada mu je to bilo potrebno u drugom setu, stigao je do 5:3 nakon dobrog servis gema. Imao je 15:30 na Novakov servis nakon fenomenalnog pasing šota, stigao je i do brejk šanse pošto je Srbin odservirao duplu servis grešku, potom do još jedne, ali je najbolji na svetu dobro iskontrolisao poene u kojima je Nadal mogao da vrati brejk. I onda fantastični servisi Novaka Đokovića za 1:1 u setovima!

PRVI SET

Nadal je prvi na servisu, ali Đoković već u prvom gemu stiže do prvih brejk lopti! Španac uzvraća fantastičnim servisima, izlazi iz problema i dobija prvi gem.

U drugom gemu je Đoković pod pritiskom, sada Nadal uspeva da izbori brejk loptu, ali za razliku od našeg tenisera, Španac svoju priliku nije propustio - 2:0 za Nadala.

Odmah je Nadal potvrdio brejk i bez problema dobio i treći gem.

Usledio je još jedan loš Đokovićev gem, novi brejk, Španac potpuno dominira za sada - 4:0. Nažalost, sve podseća na prvi set prošlogodišnjeg finala, kada je Nadal dobio sa 6:0, potom i došao do pobede, ali verujemo da naš teniser ovoga puta ima snage da uzvrati.

U međuvremenu, Nadal je na svoj servis dobio i peti gem u nizu...

Ipak, nagoveštaj Đokovićeve bolje igre videli smo u šestom gemu, konačno prvi osvojen gem za našeg tenisera - 5:1. U istom stilu je nastavio i na Nadalov servis, došao do dve brejk lopte, ali kao i u prvom gemu, opet propušta prilike. Španac ne koristi prve set lopte, posle čega Đoković stiže do nove brejk lopte i konačno uspeva posle duple servis greške Nadala - 5:2.

Imao je Nadal i treću set loptu na Đokovićev servis, ali naš teniser je opet uspeo da se odbrani i potom osvoji treći gem u nizu - 5:3!

Više od toga, nažalost, Đoković nije mogao u prvom setu, iako je od 40:0 za Nadala u devetom gemu stigao do 40:40. Nadal ipak dobija ovaj gem na svoj servis, za 6:3 posle jednočasovne borbe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati