Tenis

S. I.

17. 01. 2021. 15:04 1

Korona u avionu, 72 učesnika u karantinu bez treninga

Problemi organizatora Australijan opena se nastavljaju jer samo raste broj igrača u karantinu pa je tako on sa 47 narastao na 72 za samo nekoliko sati.

Organizatori Australijan Opena saopštili su da će u dvonedeljni karantin morati još 25 tenisera i teniserki, pošto je u avionu koji je stigao iz Dohe bila osoba zaražena koronavirusom.

- Jedan pozitivan rezultat na koronavirus dobijen je na testiranju putnika koji su čarter letom stigli u Melburn iz Dohe 16. januara - navodi se u saopštenju i dodaje se da nije reč o igraču, te da je osoba dobila negativan test pre leta.

Zdravstveni protokoli u Australiji su zaista rigorozni, samo je jedan trener pozitivan na koronavirus dok je 72 tenisera bilo samo u kontaktu sa osobama koje su bile pozitivne po sletanju u Melburn. I svi oni moraju 14 dana da budu u strogom karantinu zatvoreni u sobi što znači da neće moći da normalno treniraju. Novak Đoković je tražio od direktora Grend slema u Melburnu Krega Tilija da pomogne igračima i dostavio mu šest zahteva. Šta će biti sa tim zahtrevom ostaje da se vidi, ali već sada tunir gubi smisao jer svi igrači neče imati jednake uslove za treninge.

Novak se sa najboljim teniserima i teniserkama nalazi u Adelajdu i tamo nema problema sa covid 19, pa svi trreniraju bez problema.  U Melburnu je haos, igrači su u strahu jer već na sledećem testifranju na covid za 48 sati mogu da se pojave pozitivni i među učesnicima Grend slema.

Ali, teniseri u Melburnu koji su u karantinu počeli su da kače lude snimke sa treninga iz soba. Julija Putinceva je ovako osmislila trening.

Denis Šopovalov se ovako zagrevao.

Cirkus u Australiji se nastavlja, samo da se niko od igrača ne zarazi jer ako se to bude dogodilo onda će turnir zaista biti doveden u pitanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati