Tenis

S. I. [ Izvor: Marca.com ]

17. 01. 2021. 10:53 0

KORONA U AUSTRALIJI Čak 50 tenisera i teniserki u izolaciji i bez treninga!

Loše vesti nastavljaju da stižu iz Australije, prvi Grend slem u Melburnu je pod znakom pitanja jer će zbog pozitivnih nalaza na testovima za koronu "kontakata" iz aviona čak 50 tenisera i teniserki ostati u izolaciji naredne dve nedelje bez mogućnosti da treniraju na terenu!

U avionima kojima su učesnici prvog Gren slema u sezoni doputovali u Melburn bilo je nekoliko osoba zaraženih koronavirusom, zbog čega će skoro 50 tenisera i teniserki, kao kontakti, naredne dve nedelje morati da provedu u izolaciji. Silvio Bruno, trener Bjanke Andresku je prošao sve protokole ali se razbioleo po dolasku u hotel. I on i Bjanka su u karantinu.

Direktor Australijan Open Kreg Tili obećao je da će se organizatori potruditi da svi u izolaciji imaju uslove da se pripreme za predstojeće turnire.

- Nismo želeli da se ovo dogodi, ali znali smo od početka da postoji rizik. Svako ko dolazii u Australiju mora da ima negativan test pre nego što se ukrca u avion. Odmah po dolasku, svi su ponovo testirani - istakao je Tili - Svi koji su bili u avionu se smatraju bliskim kontaktima. Zbog toga će morati da budu u karantinu naredne dve nedelje, neće moći da treniraju. Trudićemo se da svi učesnici mogu da se pripremaju, da budemo fer koliko je to moguće. Obezbedićemo im sprave, da mogu da vežbaju u sobama. Glavni cilj je da svi ostanu zdravi.

Teniseri su besni, ljuti, jer bez obzira što su i oni i njihovi treneri imali negativne testove i pri ulasku u avion i u Melburnu, zbog nekih drugih pozitivnih putnika, kao mogući kontakti, moraju u izolaciju bez treninga. A, i oni koji su imali mogućnost da po rasporedu treniraju u Melburn parku to nisu mogli da učine opet iz zdravestveno bezbednosnih razloga, ističe španska "Marka".


Novak Đoković i ostali top tensieri su u Adelajdu nemaju problema sa korona protokolom kao njihove kolege u Melburnu. Jer, propisi u Australiji su jasni, svaki zaraženi mora u izolaciju, svaka osoba sa kojom je bila u kontaktu takođe mora u karantin. Zato je panika među teniserima i teniserkama velika jer naporni treninzi mogu da budu uzaludni bez njihove krivice.

Australijan Open zakazan je za 8. februar, a od 1. februara igra se ATP kup reprezentacija na kome Srbija brani trofej.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati