Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

25. 07. 2024. 17:49 1

Vaterpolisti odleteli za Pariz: "Najspremniji smo"

I srpski vaterpolisti otišli su put Pariza na Olimpijske igre koje kreću 27. jula.

Osvajači zlatnih medalja iz Rija i Tokija, na igre u Parizu nisu među glavnim favoritima za najsjajnije odličje, ali delfini tvrde da imaju dosta samopouzdanja za povratak srpskog vaterpola na sam vrh.

Svesni su i srpski vaterpolisti da nisu sada u samom vrhu svetskog vaterpola, ali nisu ni toliko daleko od vrhunskih ekipa.

U poslednje vreme su izostali dobri rezultati i medalje, a Pariz je prilika da se sve to popravi i vrati na svoje mesto.

- Treće su nam pripreme u ovom sastavu, i ono čime mogu da budem zadovoljan je to što nema povreda. Sve što smo planirali, to smo i uradili tokom ovih kratkih priprema, čisto sumnjam da se igrači slažu sa tim da su bile kratke. Ali, ono što je isplanirano, to je i sprovedeno. Možda je bilo potrebe za još jednim sparingom, za još jednim turnirom. Tako je kako je. Što se Olimpijskih igara tiče, sigurno da je vaterpolo turnir najteži od svih ekipnih sportova. Imaćemo osam utakmica u 16 dana, igraćemo svaki drugi dan. Nijedan ekipni sport neće imati toliko utakmica. Treba da gledamo svaku sledeću, da se ne obaziramo preterano, da ne slavimo i ne tugujemo. Prvi cilj je plasman u četvrtfinale - to je sigurno i realno. Kroz turnir treba da se uigravamo, da podižemo formu i ostvarimo što bolji plasman u grupi. Ne sumnjam u ekipu, najspremniji smo u proteklih godinu i po dana. Sigurno ćemo zabeležiti bolji rezultat nego što smo ih beležili u prethodnom periodu - rekao je Uroš Stevanović.

Srbija će se na startu Olimpijskog turnira sastati sa reprezentacijom Japana, dok ih potom očekuje susret sa timom Japana.

- Zabluda je da će u prve dve utakmice biti lako. Imamo iskustvo sa Japanom iz Rija. U poslednje dve utakmice smo odigrali odlično protiv njih, ali zato što smo dali maksimum. Japanci su dobili Franusku na turniru u Budimpešti, a od Italije izgubili u poslednjim minutima, kvalitetno su odigrali i protiv Mađarske. Australijanci imaju specifičan sistem vaterpola, temlejno se spremamo za te prve dve utakmice koje su bitne i mogu da nas rasterete, kako bismo u naredne tri obratili pažnju na određene stvari i kvalitetnije se pripremili za četvrtfinale.

Miloš Ćuk je povratnik u reprezentaciju posle perioda koji je proveo van nacionalnog tima, on je jedan od šestorice vaterpolista koji imaju zlato sa Olimpijskih igara.

- Što se mene tiče, neka bude isti takav put kao u Riju, ali i da kraj bude isti. Iza nas je period od dva meseca napornog rada. Spremni smo fizički i taktički za sve što predstoji. Nas 13 igrača sa stručnim štabom imamo jasan cilj, znamo šta treba da radimo kako bismo do njega došli, do zlatne olimpijske medalje. Predstoji nam najteže, ali nam neće manjkati želje i motivacije da pokažemo gde je Srbiji mesto. Verujem da će sve biti kako treba.

Kapiten reprezentacije Dušan Mandić se sa svih Olimpijskih igara na kojim je učestvovao vratio sa medeljom oko vrata.

- Već je prošlo 12 godina od tih Olimpijskih igara u Londonu, vreme leti. Medalje su tu, to je najlepša stvar koja ostaje u sećanju. Drugačija je uloga na svakom turniru, tako će biti i na ovom. Radujem se, spremni smo, željni smo. Dug je turnir, imamo pravo i na kiks. Ali, kako je trener rekao: "Nećemo previše ni tugovati, ni slaviti pobede". Gledaćemo da se što bolje pripremimo za najvažniju utakmicu, a to je četvrtfinale, i da polako podižemo formu - kazao je as Ferencvaroša.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će na Olimpijskim igrama igrati u grupi B zajedno sa Španijom, Australijom, Japanom, Francuskom i Mađarskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati