Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

06. 06. 2024. 12:50 0

Zorana Arunović osvojila zlato na Svetskom kupu

Naša strelkinja Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini vazdušni pištolj.

Arunovićeva, koja je u kvalifikacijama bila sedma, dominirala je u finalu. Od početka je vodila. Već posle prvih deset hitaca je imala skoro dva kruga više od najbližih rivalki.

Srpska olimpijka je bila jedna od svega tri Evropljanke među osam najboljih (uz Slovenku Slak i Turkinju Tarhan). Preostale dve predstavnice Starog kontinenta su sredinom finala ispale iz trke za odličja. Nekoliko takmičarki iz Azije su pokušavale da sustignu Arunovićevu, ali bezuspešno. Nije bilo drame. Zorana Arunović je kako se takmičenje bližilo kraju bila sve preciznija i pobedila sa 244,4 kruga (2,5 manje od njenog svetskog rekorda finala iz 2017). Srebro sa 4,3 kruga zaostatka za našom reprezentativkom osvojila je svetska prvakinja Ranksin Điang iz Kine. Treća je bila takođe Kineskinja Ksue Li.

Ovo zlato je Zoranina druga medalja na velikim takmičenjima ove godine. Na Evropskom prvenstvu u Đeru osvojila je srebro. Trijumfom u Bavarskoj je došla do svog 34. odličja na Svetskim kupovima u karijeri (računajući sve discipline i finalne turnire SK).

- Veoma sam srećna i uzbuđena jer proteklo je prilično vremena od kad nisam osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na velikom takmičenju“ kazala je neposredno posle finala Zorana, koja je prethodno pojedinačno zlato osvojila na Svetskom kupu u Čangvonu 2022. godine. U pripremama sam se sestrom i trenerom Jelenom dosta pripremala za ovaj format takmičenja - da se kvalifikacije održavaju jednog dana, a finale sutradan. Očigledno našli smo dobru formulu. Pobeda u Minhenu mi uliva dosta samopouzdanja pred nastavak sezone.

Turnir u Minhenu je poslednje veliko takmičenje pred Olimpijske igre, gde će biti primenjivan isti sistem kvalifikacija i finala.

Vazdušni pištolj, žene, finale: 1. Zorana Arunović (Srbija) 244,4, 2. Ranksin Điajang (Kina) 240,1, 3. Ksue Li (Kina) 217,0…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati