Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

20. 01. 2024. 12:16 26

Predsednica RSS: Crnogorci imaju nacionalni naboj, mi ne

Umesto ostavke za loše rezultate, objašnjenje za mizernu domaću ligu, slabu organizaciju... od Milene Delić, predsednice Rukometnog saveza Srbije, dobili smo posle fijaska na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - demagogiju, kuknjavu i naprednjačku retoriku.

A to otprilike izgleda ovako:

- Znali smo da je naša grupa najujednačenija. Malo je trebalo, ali to je razlika između vrhunskih i prosečnih reprezentacija. To je nažalost tako. Žao mi je te generacije. Ne mislim na medalju, nego plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. To bi bilo dobro i za RSS i kompletan srpski sport. Postoji bes, razočaranje, tuga... - kaže Delić za Mozzart sport.

Postoji, ali ne postoji reč u njenim izjavama - ostavka?

- Ne može to da se reši preko noći. Ja sam predsednica RSS-a tri godine i mesec dana. Nemam čarobni štapić. To su stvari koje mi smetaju. Ne može da se kaže da ništa ne postoji - nastavlja predsednica RSS.

Rukomet je u Srbiji dotakao dno. To narod prepoznaje. Vidi se to i po tome kako javnost prati, gleda, navija... Crnogoraca je bilo pet puta više u Minhenu. O Islanđanima da ne pričamo...

- Oni imaju taj naboj. Ne kažem da naši igrači ne žele, ali nemaju tog vidljivog naboja kao Crnogorci.

A onda o fiannsijama i predsedniku države, naravno.

- U minusu smo sad, ali sledeće nedelje nam ležu značajna sredstva. Prvi put u istoriji imaćemo generalnog sponzora. Što se tiče finansijskog plana za 2024. godinu, biće, da ne kažem jaka, ali da ćemo moći da sprovedemo sve aktivnosti, posebno u mlađim kategorijama. Seniore smo zatekli, oni su onakvi kakvi jesu, ali moje angažovanje je pre svega za mlađe selekcije. Smeta mi kad kažu da nema ničega. Kako nema? Kada sam stigla na čelo saveza, dobili smo značajna sredstva od predsednika države kako bismo mogli da radimo normalno. Za godinu dana je to dalo rezultate - zaključila je između ostalog Milena Delić.

Dakle, bla-bla-bla... Truć. I ode nam rukomet. A nekad je bio najtrofejniji sport ovde...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati