Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

10. 12. 2023. 01:39 1

Igrač potpisao ugovor vredan 700 miliona dolara!

Japanski bejzbol igrač Sehej Otani potpisao je danas 10-godišnji ugovor sa Los Anđeles Dožersima vredan 700 miliona dolara, što je rekordan ugovor u MLB i najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu.

Posle nekoliko dana spekulacija, 29-godišnji Otani je prešao u Dodžerse posle šest sezona provedenih u Los Anđeles Ejndželsima.

"Ovo je jedinstveni i istorijski ugovor za jedinstvenog, istorijskog igrača. On je uzbuđen što počinje ovo partnerstvo i strukturirao je svoj ugovor tako da odražava istinsku posvećenost obe strane do dugoročnog uspeha", rekao je njegov agent Nez Balelo. Otani se smatra najboljim bejzbol igračem sveta, on je 2021. i 2023. godine jednoglasno bio MVP, a 2022. bio je drugi u izboru.

Otanijev ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Japanski igrač će imati 70 miliona dolara po sezoni, u odnosu na oko 42,3 miliona dolara koliko je primao u Ejndželsima.

Kako je prenela agencija Asošiejted pres, to je najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu, za koji se veruje da su ga do sada imale fudbalske zvezde Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati