Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

15. 10. 2023. 18:25 1

Srbija u dramatičnom finišu osvojila bod u Turskoj

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je večeras drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U meču drugog kola kvalifikacione Grupe 6, Srbija je kao gost remizirala sa Turskom rezultatom 29:29.

U najvećem delu meča vodila se ravnopravna borba, ali su reprezentativke Turske uglavnom imale gol ili dva prednosti, što su izabranice selektora Uroša Bregara stizale, a par puta su i prelazile u vođstvo, maksilmalno 15:13 u završnici prvog poluvremena. Ipak, Turska je uspela da okrene na 18:16 do isteka prvih 30 minuta i sa tom prednošću je ušla u drugo poluvreme. Brt je Srbija to anulirala, potom još par puta prelazila u minimalno vođstvo, ali kako se meč bližio kraju, domaće su opet preuzimale inicijativu.

Na ulasku u poslednjih deset minuta meča, Turska je u više navrata stizala do dva gola prednosti, pa je našem timu bilo još teže u tom predugom ''jurenju'' rezultata, ali Srpkinje nisu odustajale. Emilija Lazić je na pet minuta do kraja iz sedmerca izjdnačila na 26:26, ali je Turska na isti način vratila prednost. Na tri minuta do kraja Srbija je imala igračicu više i tu prednost je iskoristila preko Radevićeve za 27:27.Usledila je odlična odbrana, a onda i strpljiv napad našeg tima koji još jednom realizuje Dunja Radević sa desnog krila i Srbija je povela sa 28:27.

Usledio je tajm-aut za Tursku, posle kog su domaće iznudile sedmerac, a uz to su sada one dobile igračicu više zbog isključenja Bojičićeve.

Izjednačila je Turska iz tog sedmerca i meč je ušao u poslednji minut. Dva ekspresna gola viđena su u narednih tridesetak sekundi. Naš tim je opet nakratko poveo, Turska izjednačila na 29:29. Srbija je zatim imala i poslednji napad, ali ga je smušeno izvela i propustila priliku da pobedi.
Čaliskan je sa osam golova bila najefikasnija u selekciji Turske, a Srbiju su predvodile Radosavljević sa šest i Radević sa pet pogodaka. Posle ovakvog epiloga, na tabeli Grupe 6 vodi Crna Gora sa maksimalna 4 boda, slede Srbija sa 3, Turska sa 1 i Bugarska bez bodova. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, a i trećeplasirana će imati čemu da se nada, jer će se i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz svih grupa plasirati na EP.

U trećem kolu koje će biti odigrano tek 28. februara naredne godine, Srbija će dočekati selekciju Crne Gore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati