Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

25. 04. 2023. 06:55 0

Lepa profesorka je ujedno i šampionka u boksu! (FOTO)

Svetska šampionka u boksu Ebani Bridžiz je u intervjuu za Talksport otkrila dugogodišnju tajnu, ali priznaje da je to tada jednostavno morala da uradi.

- Verovala sam da idem u dobrom smeru, pa nisam štedela novac - kazala je Bridžiz, otkrivši da je plaćala svojim protivnicama za borbe.

Tokom svoje amaterske karijere dva puta je ova profesorka matematike osvajala australijske Zlatne rukavice i već tada se moglo videti da poseduje talenat za boks. Ipak, niko, pa ni ona sama nije očekivala tako uspešnu karijeru.

Australijanka je prošle godine osvojila IBC svetski naslov u bantam kategoriji, ali njeni počeci nisu bili tako laki jer, da bi izgradila svoju poziciju, 36-godišnjakinja je morala da plaća svojim rivalkama. Pre nego što je Bridžiz došla na profesionalnu boksersku scenu, bila je izložena mnogim poslovima. U početku je bila ring devojka, potom je imala avanturu s bodibildingom, da bi na kraju postala profesorka matematike.- Biti profesorka matematike i bavljenje boksom mogu se činiti kao potpuno različita područja, ali moje iskustvo borilačkih sportova dobro mi je došlo dok sam radila u školi - rekla je za Talksport.

Ona je 2019. godine debitovala u profesionalnom boksu, ali nije bio početak iz snova. Nije imala protivnice, pa ih je plaćala za borbe.

Platila im je avionske karte do domovine i smeštaj. Sve da pokrene karijeru s mrtve tačke.

- Trebalo mi je 4500 dolara. Nijedan promoter neće uložiti toliko novca u bokserskog početnika. Tako da nisam imala priliku boriti se s nekim da steknem i povećam svoje iskustvo. Morala sam se boriti sa stranim igračima, iako je to bila vrlo skupa operacija. Verovala sam da idem u dobrom smeru pa nisam štedela novac na svoje rivalke - kazala je kroz osmeh.

Novac koji je Bridžiz uložila sigurno joj se vratio. U decembru prošle godine borila se za odbranu pojasa prvakinje. Dvoboj je završio njenom pobedom, ali ju je platila povredom ruke zbog koje je pola godine bila isključena iz takmičenja.Nije nameravala vreme provoditi besposleno, pa je odlučila otvoriti račun na popularnoj stranici za odrasle, zahvaljujući kojoj dodatno zarađuje.

- Ne biste verovali koliki je iznos da vam kažem. Prošlo je 10 sedmica otkako sam kreirala račun i već drugi dan sam u grupi korisnika koji najviše zarađuju.

Dodala je i kako više zapravo ne mora brinuti o novcu jer se zna savršeno snaći. "Najvažnije je raditi ono u čemu uživaš i ne mariti šta ljudi misle. Ne znam više ni zašto nastavljam da se bavim boksom, valjda samo iz ljubavi prema udaranju ljudi", rekla je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati