Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 12. 2022. 10:40 0

Jelena Arunović: Ponosna sam na sve što smo ostvarile

Najbolja srpska strelkinja, Zorana Arunović, iza sebe ima fantastičnu sezonu. U prilog tome svedoči podatak da je ove godine uspela da osvoji medalju na svim takmičenjima na kojima je učestvovala. Sve to je rezultat izuzetno stručnog i po mnogo čemu avangardnog načina rada koji odlikuje saradnju sa njenim dugogodišnjim trenerom Jelenom Arunović.

Trofejni tandem srpskog streljaštva u 2022. godini stigao je do 13 odličja, od čega čak šest zlatnih. Uz sve to Zorana je ujedno i prva srpska sportistkinja koja je obezbedila normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. Na poslednjem takmičenju u ovoj sezoni, završnom Svetskom kupu u Egiptu, Zorana Arunović okitila se srebrom:

- Zvučaću kontradiktorno, ali reći ću da sam jako zadovoljna i pomalo razočarana - sumira utiske iz Kaira Jelena Arunović i dodaje:

- Zadovoljna sam time što je Zorana u kvalifikacijama ostvarila drugi najbolji rezultat sezone. Nastup je izgledao zaista moćno i energično. Bila je taktički izvanredna i baš na onom nivou gde sam i želela da bude za ovo takmičenje. Posebno me raduje što smo atipičnim pristupom ciljano uspeli da izazovemo skok preciznosti u trenucima kada je to bilo najpotrebnije. Ono što smo planirale da uradimo pre polaska u Egipat, to smo i ostvarile i zbog toga sam jako ponosna - objasnila je Jelena Arunović.

Format takmičenja u Kairu bio je neobičan i odstupao je od uobičajenog, pa su se kvalifikacije i eliminacije pucale dva dana, a tek trećeg dana je usledilo finale i borba za medalje.

- Finale nije proteklo onako kako smo želele, jer je naša namera bila da se ovaj nastup okonča zlatnom medaljom. Zbog toga mi je veoma žao jer ovakva sezona zaslužuje zlatni kraj. U kvalifikaciijama je Zorana imala fenomenalan rezultat od 587 krugova i to je ostvarenje na koje treba da budemo ponosne. Taj rezultat će na svakom takmičenju biti dovoljan za finale. Evidentan je iskorak koji smo uspele da napravimo kada su kvalifikacioni rezultati u pitanju, i mislim da smo time Zoranin nivo podigle za dva stepenika - konstatuje Jelena Arunović i ističe da je francuska strelkinja Kamila Jedržejevski zasluženo osvojila zlato:

- Ona je predstavnica novog talasa, bila je bolja od Zorane na Mediteranskim igrama, svestrana je i znam da Francuska puno očekuje od nje na Igrama 2024. godine. Njen trener je bio prisutan na predavanju koje sam održala u Bordou pre par sedmica i tada smo se dogovorili da realizujemo par zajedničkih akcija na olimpijskom strelištu u narednoj godini, sa minimalnim brojem učesnika.

Jelena Arunović je naglasila da u radu sa Zoranom sada predstoji mirniji period tokom koga ih očekuje sumiranje utisaka, uvođenje novog saradnika u tim i jačanje grupe strelaca koji čine prvi krug oko Zorane. Takođe, najavila je da će sledeća godina obilovati izazovima i da je želja da se na svaki od njih odgovori adekvatno i posebno istakla:

- Iskoristila bih priliku da čestitam Damiru Mikecu i njegovom treneru, a mom kolegi Goranu, na izuzetnom priznanju koje su dobili u Kairu. Sjajna sezona je krunisana zlatnom medaljom na Kupu predsednika, čime je Damir proglašen za strelca godine u disciplini vazdušni pištolj. Nakon godine u kojoj je osvojio olimpijsku medalju, ovo je još jedan veliki uspeh i potvrda Goranove stručnosti i Damirove vrednosti. Želim im da do kraja karijere svaka godina bude kao ova i da svojim rezultatima nastave da inspirišu sve nas - zaključila je Jelena Arunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati