Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 03. 2023. 10:09 0

Dve Arunovićke - dva zlata u dva dana!

Kontinuitet osvajanja odličja na najvećim svetskim takmičenjima srpska strelkinja Zorana Arunović nastavila je i na Evropskom prvenstvu u Talinu. Posle dva srebra na Svetskom kupu u Kairu u februaru na otvaranju takmičarske sezone, Zorana je do dve medalje stigla i na šampionatu Evrope u Estoniji. Najbolja srpska strelkinja okitila se zlatom u miksu sa Damirom Mikecom i srebrom u ekipnoj konkurenciji u disciplini vazdušni pištolj.

- Zorana već u dugom vremenskom periodu pokazuje visok nivo preciznosti i stabilnosti što ranije nije bio slučaj - sumira utiske Zoranin dugogodišnjeg trener Jelena Arunović.

- U Talinu nam je izmakla medalja u pojedinačnoj konkurenciji, iako je Zorana imala najbolji rezultat u kvalifikacijama. Otvoreno smo najavile da je to cilj i hrabro smo išle ka njemu. Ali, desio se pad preciznosti njenog pucanja na nekih osam, devet minuta, međutim u jako nepovoljnom momentu i to ju je koštalo borbe za odličja. Ipak, ono što meni kao njenom treneru pokazuje da smo na pravom putu je činjenica da je samo dan kasnije u miksu Zorana pucala najbolje od svih muških i ženskih takmičara. Rezultati sva tri nastupa su dokaz je da je Zorana zaista u dobroj formi i da je to finale u individualnoj konkurenciji bilo samo jedno loše popodne.

Jelena Arunović posebno je istakla da je oduševljena Damirom Mikecom i njegovim trenerom i bratom Goranom koji su na Evropskom šampionatu još jednom demonstrirali klasu:

- Šta reći posle dva zlata u dva dana? Reči su suvišne. Meni je izuzetno drago što se Zoranini i Damirovi takmičarski stilovi dopunjuju, a očigledno je da su im energije kompatibilne, pa oni u zajedničkim nastupima izvlače najbolje iz sebe. Naši miks treninzi su pravi spektakl, a za to mogu da zahvalim Goranu, koji će uskoro poneti zvanje master profesora sporta i fizičkog vaspitanja i koji na jedan specifičan način uspeva da kreira atmosferu i izazove takmičarski naboj.

Veliki uspeh i osvajanje zlata u miksu, upotpunjen je i srebrnom medaljom u ekipnoj konkurenciji. Prava je šteta za srpsko streljaštvo što ovaj format nije u olimpijskom programu, jer postoji dugogodišnja tradicija osvajanja medalja. A, pored fantastičnog dugogodišnjeg rada sa Zoranom, Jelena Arunović postepeno priprema još jednu izuzetno talentovanu strelkinju za budućnost. Reč je o sedamnaestogodišnjoj Eleonori Radulović iz Gornjeg Milanovca.

- Eleonora je u septembru došla u Olimpik i odmah je priključena Zoranim treninzima. Na juniorskom šampionatu Evrope malo je nedostajalo da se plasira u finale, osvojila je deveto mesto. Pre toga je bila u finalu u Minhenu. Radeći u grupi sa Zoranom, uspela je da podigne i stabilizuje rezultate, a počela je i da raste kao sportista. Dala je posebnu energiju našoj grupi, i zaista očekujem da nastavi da se razvija i da bude sve konkretnija i preciznija. Smatram da ovogodišnja ostvarenja pokazuju da smo na dobrom putu.

Ono što Jelenu i Zoranu očekuje u predstojećim periodu je, pre svega, državno prvenstvo u Mionici početkom aprila, a potom i Svetski kup koji se održava u glavnom gradu Perua, Limi.

- Okrećemo se novim izazovima i pripremi za Evropske igre u Poljskoj. Do tada imamo zakazane pripreme sa francuskim timom na olimpijskom strelištu, kao i jedan trening kamp u Parizu. Tim ojačan Roksandom daje jedinstvenu strukturu našem radu i ovo smatram samo diskretnim nagoveštajem budućih rezultata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati