Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 02. 2023. 19:00 0

Jelena Arunović: Ostvaren je uspeh, ali nas nije impresionirao

Trofejna srpska strelkinja Zorana Arunović bila je naš najuspešniji takmičar na Svetskom kupu koji je održan u Kairu. U disciplini vazdušni pištolj osvojila je dve srebrne medalje – u pojedinačnoj konkurenciji i u miks dublu u paru sa svojim dugogodišnjim partnerom Damirom Mikecom. I pored dva osvojena odličja njen trener Jelena Arunović, koja u radu uvek teži perfekcionizmu, smatra da je na prvom ovogodišnjem velikom takmičenju u Egiptu ostvaren uspeh, ali da rezultatima nisu impresionirane, što jasno stavlja do znanja kakvim takmičarske ambicije imaju sezone:

- Svaka medalja je svakako veliko dostignuće, ali ima dosta stvari koje moramo da popravimo - sumira utiske iz Kaira Jelena Arunović i dodaje:

- Ovo takmičenje bilo nam je odličan pokazatelj gde postoji problem i šta su najslabije karike na kojima moramo da radimo. Svaki uspešan trener i sportista znaju koliko se raduju tom srebru kada se već uđe u finale i borbu za zlato. Nema sumnje da je ostvaren uspeh, ali nismo euforične, jer Zorana je do sada postizala mnogo bolje kvalifikacione rezultate i bila je na višem nivou preciznosti.
Jelena Arunović istakla je veliki značaj u činjenici da je Zorana još prošle sezone obezbedila kvalifikacionu normu za Olimpijske igre, pa će u ovoj predolimpijskoj godini u radu moći da se posveti onim segmentima koji bi trebalo da u Parizu donesu željeni rezultat.

- Pred nama su ove godine tri takmičenja na kojima će biti naš glavni fokus. To su Šampionat Evrope, Evropske igre i Svetsko prvenstvo. Evropski šampionat održava se u Estoniji u prvoj polovini marta tako da imamo dovoljno vremena da ispravimo uočene nedostatke. U završnoj smo fazi priprema, a ciljamo visok plasman. Osvajanje medalje je nešto čemu težimo, a zlato bi svakako bilo ono što bi nas zadovoljilo - poručila je Jelena Arunović i potom istakla:

- Najvažnije je da je Zorana u ovom momentu zdrava, da je veoma motivisana i da nije iscrpljena. To me posebno raduje, jer je to znak da se dobro adaptirala na sve novine koje sam unela u trenažni proces, s obzirom da je ovo predolimpijska godina i da su ciljevi značajno izmenjeni.Zanimljivo je istaći da je stručni tim koji je oformila Jelene Arunović a koji sarađuje sa Zoranom, ojačan Roksandom Atanasov, istaknutim karate stručnjakom koja je bila dugogodišnji trener olimpijske šampionke Jovane Preković:

- Čim je postalo jasno da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine i nakon odluke da Jovana Preković okonča sportsku karijeru, munjevito sam reagovala i pozvala sam Roksandu da nam se pridruži. Reč je o zaista vrhunskom stručnjaku. Napravila je najveće uspehe srpskog karatea u prošlom olimpijskom ciklusu i ni po koju cenu nisam želela da mi izmakne jedan takav vrhunski trener. Jako sam želela da neko ko je empirijski prošao mnogo toga na putu uspeha sa Jovanom Preković bude u našem timu. To se i ostvarilo i izuzetno sam zadovoljna što je Roksanda odmah pristala. Moji saradnici su me svojom odgovornošću i odnosom prema radu jako razmazili, i postavili visoke standarde. Moram da kažem da sam srećna zbog kvaliteta ljudi sa kojima imam privilegiju da radim - zaključila je Jelena Arunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati