Ostali sportovi

Direktno.rs

30. 10. 2022. 22:53 0

Ferstapen ispisao istoriju Formule 1!

Vozač Red Bula Maks Ferstapen ispisao je nove stranice istorije trijumfom na Velikoj nagradi Meksika, 20. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Holanđanin je u Meksiko sitiju došao do 14. pobede u sezoni, čime je postao prvi vozač u istoriji kojem je to pošlo za rukom. Posle prošlonedeljne pobede u Sjedinjenim Američkim Državama šampion je bio izjednačen sa Sebastijanom Fetelom i Mihaelom Šumaherom, a samo nedelju dana kasnije ih je i pretekao.

Ferstapen je, kao i u Ostinu, slavio ispred Luisa Hamiltona u Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao miljenik domaće publike Serhio Perez u bolidu Red Bula. Holanđanin je kroz cilj prošao sa 15 sekundi prednosti u odnosu na sedmostrukog svetskog šampiona, koji je bio tri sekunde ispred Pereza.

Velika nagrada Meksika nije donela mnogo uzbuđenja, pošto je Ferstapen praktično sve vreme bio nedodirljiv. Hamilton je uz šampiona bio samo do odlaska u boks, do kada je razlika bila oko dve sekunde, da bi se potom povećala. Perez je na samom startu uspeo da se nađe ispred Džordža Rasela u Mercedesu, u jednom trenutku je bio veoma blizu Hamiltona, ali pravu priliku za napad nije imao.

Upravo je Rasel bio najbolji među ostalima, ispred dvojca Ferarija Karlosa Sajnca juniora i Šarla Leklera, dok je sedmi bio Danijel Rikardo u Meklarenu. Australijanac je bio vinovnik incidenta koji je uz Ferstapenovu dominaciju obeležio trku u Meksiko sitiju, pošto je u 51. krugu bio previše agresivan u duelu sa vozačem Alfa Taurija Jukijem Cunodom, koji je morao da odustane posle toga. Rikardo je kažnjen sa 10 sekundi zbog toga, ali je do kraja trke uspeo da napravi toliku razliku u odnosu na Estebana Okona u bolidu Alpina. Osvajače bodova kompletirali su drugi vozač Meklarena Lando Noris i Valeri Botas u Alfa Romeu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati